Ajax ontsnapt en komt in slotfase naast PSV: 1-1

Ajax heeft zondagmiddag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen PSV al leek de ploeg van Ten Hag af te stevenen op een nederlaag. Dusan Tadic voorkwam dat door in de slotminuten een strafschop te benutten  zodat Ajax een belangrijk punt pakte in de strijd om de 35ste landstitel.

Ajax begon fel aan de wedstrijd en liet zien dat het met één doel was afgereisd naar Eindhoven en dat was winnen. Dat resulteerde al snel in een kans. De opgestoomde Devyne Rensch zorgde voor gevaar en het was Teze die de bal via de paal wist te redden. Ajax zette PSV in de openingsfase onder druk, maar die periode overleefde de ploeg van Roger Schmidt. Daarna verschoof de balans en kwam het initiatief steeds meer bij PSV te liggen. Zes minuten voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong door een vrije trap van Zahavi. Maarten Stekelenburg gaf zijn defensie veel aanwijzingen om de muur op de juiste positie te zetten maar stond als aan de grond genageld bij het schot van Zahavi en daardoor ging Ajax de rust in met een 1-0 achterstand. In de tweede helft was Ajax vanaf de aftrap gelijk gevaarlijk want uit een voorzet van Tadic had Haller de gelijkmaker op zijn hoofd maar de bal vloog over de kruising. Bij Ajax kwamen David Neres en Mohammed Kudus tien minuten na de pauze binnen de lijnen voor Antony en Edson Álvarez, maar het was PSV wat de 2-0 leek te scoren. Na balverlies van Gravenberch was het Malen die een voorzet gaf op Vertessen en die maakte uit een kluts de 2-0. Echter greep de VAR in en was te zien dat Vertessen hands maakte en dus werd het doelpunt afgekeurd. In de laatste minuut ging het echter helemaal mis voor PSV. Danny Makkelie wees naar de strafschopstip toen Dumfries een schot van Davy Klaassen van dichtbij met de arm tegenhield. De aanvoerder kreeg een gele kaart; de daaropvolgende penalty werd door Tadic hoog door het midden binnengeschoten. Daarop volgde nog behoorlijk wat commotie aangezien Tadic en Dumfries het met elkaar aan de stok kregen. De aanvoerders moesten door hun medespelers bij elkaar weggehouden worden. Het verschil tussen koploper Ajax en PSV blijft door het gelijkspel zes punten waarbij Ajax nog een thuiswedstrijd tegoed heeft tegen FC Utrecht.

PSV – Ajax 1-1 (1-0)

’39 Zahavi 1-0
’90 Tadic 1-1 (strafschop)

Scheidsrechter: Makkelie
Gele kaarten: Boscagli, Zahavi, Malen, Dumfries, Teze (PSV), Alvarez (Ajax)

Opstelling PSV: Mvogo; Dumfries, Teze, Viergever, Max; Boscagli, Rosario, (/72 Gutierrez), Thomas, (/75 Veressen), Götze; Zahavi, Malen

Opstelling Ajax: Stekelenburg; Rensch, (/46 Schuurs), Timber, Martínez, Blind; Álvarez, (/56 Kudus), Klaassen, Gravenberch, (/80 Brobbey), Antony, (/56 Neres), Haller, Tadic

 

Related posts