Live Ajax – Lille OSC: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt donderdagavond de return in de Europa League tegen Lille OSC en doet dat met een 1-2 voorsprong. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax en Lille OSC zijn geen onbekenden van elkaar want eerder troffen beide ploegen elkaar in de groepsfase van de Champions League. Daarin was Ajax met 0-2 en 3-0 tweemaal te sterk voor de Franse tegenstander. Vorige week won Ajax de uitwedstrijd in Lille met 1-2 door een benutte strafschop van Tadic en een doelpunt van Brobbey.

William Collum aangewezen als arbiter
De Schot William Collum is door de UEFA aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Collum zal worden bijgestaan door de Schotse assistent-arbiters McGeachie en Connor. De Fin Mattias Gestranius fungeert als vierde official.

Ten Hag: ‘We beginnen weer met 0-0’
Ajax mag dan vorige week de uitwedstrijd tegen Lille met 1-2 hebben gewonnen, toch blijft trainer Erik ten Hag waken over zijn ploeg. ‘Om de volgende ronde te bereiken moeten we niet op hetzelfde niveau zijn als vorige week, maar zelfs beter zijn. Ik denk dat het erg close is. We moeten heel goed zijn om de volgende ronde te bereiken. Aan de andere kant hebben we een goed team en mijn spelers hebben de ambitie om elke dag en elke wedstrijd beter te worden. Ik respecteer mijn tegenstander maar ik kijk uit naar deze wedstrijd’

Tagliafico en Mazraoui afwezig
Een smetje op deze wedstrijd is natuurlijk de afwezigheid van Nico Tagliafico en Noussair Mazraoui. Mazraoui kampt met gezichtsvermogen (de speler kreeg een bal ongelukkig in zijn gezicht, red.). Het is geen voetbalblessure en daarom is het moeilijk om er een prognose op te geven. Ook Tagliafico is niet fit genoeg bevonden en zal niet in actie komen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Lisandro Martinez, Daley Blind, Edson Álvarez, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Antony, Dusan Tadic, David Neres.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts