Ajax gaat officieel beroep aantekenen bij het Hof van Arbitrage voor Sport (CAS)

Ajax gaat officieel in beroep tegen de straf die Andre Onana is opgelegd en gaat met ‘zwaar geschut’ richting het CAS, zo weet De Telegraaf te melden. De gerenommeerde advocaten Dolf Segaar, Javier Ferrero en huisjurist Ivo Trijbits zullen Ajax en Onana bijstaan. Er moet worden aangetoond dat Onana met de ‘lichtste mate van onzorgvuldigheid’ het verboden middel furosemide tot zich heeft genomen.

Ajax ziet aanknopingspunten voor een lagere straf in de motivatie voor de schorsing van Onana van de UEFA maar woordvoerder Miel Brinkhuis wil nog niet echt op de zaak vooruitlopen. ‘Er is geen verschil van mening over de feiten, maar wel over de strafmaat’, aldus Brinkhuis. Voor abusievelijk dopinggebruik worden drie categorieën gehanteerd: ’lichte mate van onzorgvuldigheid’ (0 tot 8 maanden schorsing), een ’gemiddelde mate van onzorgvuldigheid’ (8 tot 16 maanden schorsing) en een ’belangrijke mate van onzorgvuldigheid’ (16 tot 24 maanden schorsing).  Tevens hoopt Ajax dat men bij het CAS ook kijkt naar de schorsing die Mohamed Camara en Sekou Koita van Red Bull Salzburg afgelopen week kregen. Het duo kreeg tijdens interlandverplichtingen bij Mali een verkeerd pilletje tegen hoogteziekte van de teamdokter, waardoor ze even later een positieve dopingtest aflegden. Camara en Koita kregen een schorsing van drie maanden, terwijl de teamdokter per direct werd geschorst door de Malinese voetbalbond. Wanneer het officieel beroep zal plaatsvinden is nog niet bekend.

Bron: De Telegraaf

Related posts

1 Comment

  1. Charka53

    Er moet een wonder gebeuren willen zij de straf ongedaan maken hoor ze zijn denken daar zwart wit , je heb gebruikt of je heb niet gebruikt en verder wordt er niet nagedacht maar het wordt zeker eens tijd dat ze daar ook eens gaan leven in deze tijd .

Comments are closed.