Live Ajax – Sparta: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Na de heerlijke 1-2 overwinning op Lille OSC staat er voor Ajax zondag weer een competitiewedstrijd op het programma en is Sparta de tegenstander in de Johan Cruijff Arena . Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – Sparta staat voor de 54ste keer op het programma en daarvan won Ajax er veertig. De laatste keer dat Sparta wist te winnen in Amsterdam was in 1989 (1-2). Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in een 2-1 overwinning voor Ajax door doelpunten van Van de Beek en Gravenberch. Sparta vinden we momenteel terug op een tiende plaats op de ranglijst met 23 punten uit 21 wedstrijden. Ajax is koploper met 53 punten uit 21 wedstrijden.

Manschot aangewezen als arbiter
Jeroen Manschot is door de KNVB aangewezen als arbiter bij deze wedstrijd.  Manschot zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Honig en Van Dongen. Ruperti zal fungeren als vierde official en Lindhout als VAR. Ajax – Sparta begint zondag om 20:00 uur.

Gravenberch en Haller terug in basis, Martinez en Neres op de bank
Sébastien Haller mag door een administratieve fout niet meedoen in de Europa League maar keert zondag terug in de basis volgens het AD. Ook Ryan Gravenberch, die tegen Lille OSC was geschorst, begint aan de aftrap. Het betekent dat Daley Blind weer in de verdediging speelt en dat Lisandro Martinez en David Neres op de bank beginnen.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Daley Blind, Nico Tagliafico, Edson Álvarez, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts

1 Comment

  1. EugAjax

    Ajax – Sparta in de jaren 70 en 80 een prachtig affiche met vaak mooie en doelpuntrijke duels. Vaak ook nederlagen in Rotterdam. Thuis in Amsterdam destijds al en nu helemaal bijna geen kind aan Sparta. En de verwachting is dat dat nu ook zo zal zijn. Laatste keer dat Ajax niet won is in 2009. Wedstrijd verloop 41 kansen Ajax tegen Sparta 1…..

    Gelukkig heeft Ajax nu vele spelers die doelpunten maken en hebben we niet veel kansen nodig. Belangrijk om te winnen zeker met PSV-Vitesse op het programma.

Comments are closed.