Ajax zoekt partnerclub in zuiden van VS

Ajax is op zoek naar een partnerclub in de Verenigde Staten, zo laat de club weten tegenover De Volkskrant. Het liefst een club uit het zuiden van de Verenigde Staten, waarbij ook de Mexicaanse markt om de hoek ligt. Ajax hoopt dat het richting het WK van 2026 in de Verenigde Staten, Canada en Mexico de populariteit van Ajax flink te vergroten. Ajax verwacht dat de sport in de Verenigde Staten de komende jaren aan populariteit wint. ‘Als je wil profiteren van het WK en de afterflow van het toernooi, moet je daar nu zijn. Als het dan losbarst, zijn wij al een paar jaar wakker’, aldus commercieel directeur Menno Geelen in een interview met het NRC.

Ajax wil op meerdere manieren de Amerikaanse markt proberen voor zich te winnen: jeugdopleiding, merchandising, sponsoring en betaalde content. Ajax haalde Budweiser al als sponsor binnen.

Live Ajax – Sparta: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Related posts