Scheidsrechter Kruzliak kreeg uren voor Lille OSC – Ajax schorsing van zes wedstrijden

Dat scheidsrechter Ivan Kruzliak  over kaarten beschikt was algemeen bekend, maar dat hij ook ballen heeft is na donderdagavond ook een feit. De Slowaakse arbiter kreeg namelijk enkele uren voor Lille OSC – Ajax een straf opgelegd van de Slowaakse bond na zijn optreden van afgelopen weekeinde in het Slowaakse competitieduel tussen AS Trencín en DAC Dunajská Streda. 

Kruzliak gaf in die wedstrijd in de vijfde minuut van de blessuretijd bij een 3-2 voorsprong voor AS Trencín een omstreden strafschop aan DAC Dunajská Streda en Ramirez bepaalde daarmee de eindstand op 3-3. Er barstte na afloop een storm van kritiek los rond Kruzliak en die maakte daarop zijn excuses en gaf na het bekijken van de beelden zijn fout toe. Tijdens Lille OSC – Ajax ging Kruzliak volgens velen weer in de fout want na het toekennen van de strafschop aan Ajax werd Kruzliak tot de orde geroepen door de VAR, maar na het bekijken van de beelden legde hij de bal toch op de stip en scoorde Tadic de 1-1. De Slowaakse bond heeft Kruzliak voor de rest van het seizoen verbannen naar de tweede divisie en de leidsman zal de komende zes wedstrijden niet worden aangesteld. Davy Klaassen vond de strafschop overigens wel terecht, mede doordat Kruzliak ‘toch overal voor floot’.

Related posts