Ajax doet prima zaken met 1-2 overwinning op Lille OSC

Ajax heeft donderdagavond de uitwedstrijd tegen Lille OSC met 1-2 gewonnen en dat was gezien het spelbeeld geheel terecht. De thuisploeg wilde geen moment voetballen en loerde op de counter. Dat resulteerde uiteindelijk ook nog in een 1-0 voorsprong maar een strafschop van Tadic en een schuiver van Brobbey zorgden uiteindelijk voor gerechtigheid in de Franse stad.

Ajax dicteerde vanaf het beginsignaal de wedstrijd en Lille moest het hebben van wat foutjes aan de kant van Ajax. Antony verspeelde in de beginfase de bal en bracht Alvarez in een lastige positie. Aanvaller David leek even vastgepakt te worden door Alvarez, maar de scheidsrechter wilde niet denken aan een strafschop. Na een klein half uur leek oud-Ajacied Botman de opening naar de openingstreffer maar zijn slippertje werd door Antony niet benut. Aan het begin van de tweede helft kreeg Davy Klaassen een uitgelezen kans om de score te openen maar Klaassen raakte het leder aan de verkeerde kant. Ook David Neres had het geluk niet aan zijn zijde en een hard schot van de kleine Braziliaan raakte de onderkant van de lat. En dus trad de oude voetbalwet in werking: maak je ’m zelf niet, dan valt ’ie aan de andere kant. Een slippertje van Tagliafico bracht Weah in stelling om Stekelenburg te verslaan. Toch bracht dit Ajax niet van slag en in de 85ste minuut ging de bal op de stip na een overtreding op Tagliafico. Dusan Tadic wist hier wel raad mee en de 1-1 was een feit. Enkele minuten later volgde er gerechtigheid want Brian Brobbey schoof de bal onder doelman Maignan door en bracht Ajax op een verdiende 1-2 voorsprong. Dat Brobbey daarna nog geel kreeg voor een ‘schwalbe’ in de zestien mocht de pret niet drukken, want Ajax heeft met de overwinning uitstekende zaken gedaan voor een plek in de achtste finales.

Lille OSC – Ajax 1-2 (0-0)

’73 Weah 1-0
’87 Tadic 1-1 (pen)
’89 Brobbey 1-2

Scheidsrechter: Kruzliak
Gele kaarten: Celik, Yazici, Maignan, Sanches (Lille), Alvarez, Blind, Rensch, Brobbey (Ajax)

Opstelling Lille: Maignan, Celik, Fonte, Botman, Mandava, (/83 Bradaric), Weah, Sanches, Soumare, Bamba, Yazici, (/62 Araujo), David (/78 IKone)

Opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Devyne Rensch, (/82 Perr Schuurs), Jurrien Timber, Lisandro Martínez, Nico Tagliafico, Edson Álvarez, Davy Klaassen, Daley Blind, Antony, (/82 Oussama Idrissi), Dusan Tadic, David Neres (/73 Brian Brobbey)

Related posts

3 Comments

 1. EugAjax

  Een goede en degelijke overwinning voor Ajax. Duidelijk beter dan de nummer 1 van Frankrijk.

  Nauwelijks kansen weggeven. Twee keer werd het link toen Martinez en Tagliafico bij achterlijn te kijk werden gezet. En natuurlijk de verkeerde terugspeelbal van de Argentijn. Wat ook opviel geen voetballend vermogen van achteruit. Blind bewees eens te meer met zijn terugzakken dat er vanaf centrale verdediger plek minimaal 1 verdediger moet staan met opbouwende kwaliteiten.

  Nu bewoog Blind continue tussen verdediging en middenveld. Wat hij overigens top deed. Wat een geweldenaar is deze man en dat na zijn hart leed. Echt heel knap.

  Verder natuurlijk Klaassen top, kijk vooral eens naar zijn pass op Brobbey, die trouwens meteen goed inviel.

  Waarom dan Ten Hag niet met een echte spits starten ipv met Tadic daar. Neres is duidelijk nog niet terug en Tadic is veel beter vanaf links.

  Tagliafico herstelde zijn fout knap met uitgelokte en eigenlijk veel te makkelijk gekregen strafschop.

  Maar goed super verdiend. Maar we zijn er nog niet. Uit zijn we beter als thuis en we hebben paar keer gezien dat een eerste uitoverwinning geen garantie biedt. Maar als Ajax zo geconcentreerd en scherp speelt als gister dan gaat het goed komen !

   1. EugAjax

    Gebruik die dan gvd ook een keer. Dan hoef ik niet steeds uitleggen wie de iconen van dit elftal zijn en wie het cement tussen de stenen…?.

    Ook genoten van die fantastische Blind ? Vaak afgeschreven maar totaal onterecht. En als je geen TV kijkt of niet goed kijkt. Lees dan even de Franse kranten, vooral diegene die bijna nooit hoge cijfers geeft en complimenten uitdeelt….

    Maar goed ieder zijn smaak

Comments are closed.