Live Lille OSC – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt donderdagavond de uitwedstrijd in de Europa League tegen Lille OSC. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax en Lille OSC zijn geen onbekenden van elkaar want eerder troffen beide ploegen elkaar in de groepsfase van de Champions League. Daarin was Ajax met 0-2 en 3-0 tweemaal te sterk voor de Franse tegenstander. Bij Lille OSC staat inmiddels Sven Botman onder contract. In de competitie doen beide ploegen het uitstekend en bezetten zij de eerste plaats op de ranglijst.

Kružliak fluit wedstrijd in Stade Pierre-Mauroy
Ivan Kružliak is door de UEFA aangesteld als arbiter bij de Europa League wedstrijd tussen Lille OSC en Ajax. De Slowaakse arbiter zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Tomaš Somolani en Branislav Hancko. De Duitser Marco Fritz is aangesteld als VAR.

Mazraoui valt op laatste moment af
Een tegenvaller voor trainer Erik ten Hag want Noussair Mazraoui is afgevallen voor deze wedstrijd. Mazraoui liep in de uitwedstrijd van afgelopen zaterdag tegen Heracles een blessure op en is daarvan niet tijdig hersteld. Ook moet Ten Hag het zonder Haller, Onana en Gravenberch doen in de Franse stad. Het verhaal Haller is inmiddels bekend, Onana is geschorst en Gravenberch is er niet bij door een schorsing, die hij meeneemt uit de Champions League-groepsfase.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Devyne Rensch, Jurrien Timber, Lisandro Martinez, Nico Tagliafico, Edson Álvarez, Daley Blind, Davy Klaassen, Antony, Lassina Traoré, Dusan Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts

11 Comments

 1. EugAjax

  Een echt meetmoment voor een Ajax met volop Europese ambities. Een zware tegenstander die niet te onderschatten valt. Koploper in Frankrijk dus nog boven PSG die gister FC Barcelona heeft vernederd. En als je dan nog niet overtuigd ben, moet je even naar de wedstrijd Ac Milan – Lille kijken: 0-3. Defensie goed met Botman als revelatie. Daar zal Ajax toch wel beetje spijt van hebben. Eigen jeugd laten gaan voor paar miljoen en dan met 6 maanden 45 waard.

  Ja weinig oog hebben voor eigen jeugd blijft het grote euvel. Botman die veel grote spitsen als Zlatan van het scoren heeft afgehouden.

  Maar goed wij hebben Tadic ?. We gaan het zien. Bij de ambities van Ajax past een goed resultaat tegen Lille in de uitwedstrijd. Want je moet er niet aan denken dat Lille met voorsprong de Arena in komt.

  1. De Nees

   Ja kijk zeikstraal, precies jouw type supporters houdt dit in leven bij Ajax om spelers als Botman onder te waarderen. Spelers die niet overlopen van techniek, minder in de opbouw maar wel gewoon hun man uitschakelen. Niet op juiste waarde schatten van dit soort spelers is gemeengoed bij Ajax en wordt mede in leven gehouden door types als jij. Ook managers zijn beïnvloedbaar hoe spelers te boordelen, mede door de historie van mooie spelers, maar die historie is ook een van naïviteit en gemiste kansen. Nu koe in de kont kijken en janken dat Ajax Botman liet lopen, Ajax’ schuld maar ook jouw schuld mafkees, jouw groep die dit in leven houdt. Fans die 3 creatieve MV willen zien, alsof de tegenstander niet kan aanvallen, lekker vol op de aanval, want we willen vermaakt worden! Types als Alvarez wordt afgezaagd, vertraagd het spel, geen techniek, een miskoop. Jij hoort bij die mafkezen die VERMAAKT moet worden door Ajax, want meer snap je niet van het spel. Ajax is spielerei voor je, onrealistische dingen eisen, Ajax moet elk jaar supertalenten opleiden die meteen klaar staan in het eerste, opnemen tegen de superclubs en ook nog winnen met mooi voetbal, tot die idioten behoor jij. Ga wat anders doen gek, ga naar het circus en laat je daar vermaken.

   1. Moosie

    Ik zeg nog …
    Blankenburg kon ook niet voetballen bla bla Bergkamp nog meer bla bla lekker heel forum voor zichzelf om net te doen of hij verstand van voetbal heeft.
    zou me niks verbazen als hij een theatrale persoonlijkheidsstoornis heeft.
    Arme Eugenaar de Lazarus van de fanzone.
    gefeliciteerd met de overwinning ouwe fuck that Nitwit

    1. De Nees

     Ja wat een dildo ook, had ff zin een koekie te geven?. Het ene kan niet zonder het andere maar wel het ene bespugen en het andere van mooie kleuren voorzien. Nitwit vertegenwoordigt dat onnozele Ajax klapvee, willen vermaakt worden als in de arena van het ouwe Rome, achterlijk vermaak met stakkers als leeuwenontbijt.

 2. EugAjax

  En De Nees lucht dat lekker op ?? Eindelijk nog iemand die denkt dat ik invloed kan uitoefenen op het beleid van Ajax ??. Flauwekul natuurlijk.

  Ik ben Ajax supporter vanwege de visie van Ajax. Waarbij winnen niet genoeg is. Het moet ook met VERMAKELIJK en SENSATIONEEL voetbal. Klopt dus. Ik kijk dus meer naar Ajax voor mannen als Cruijff, Bergkamp, Van Basten, Rijkaard, Swart, Keizer etc dan types als Vasovic, Spelbos, Wouters, Bogarde etc.

  Ik ontken niet dat je die spelers nodig hebt. Vaak zijn ze het cement in het elftal. Echter zullen ze nooit op de lange termijn wedstrijden voor je winnen.

  Dus ja ik ben voor Ajax omdat winnen niet genoeg is nee het moet ook nog mooi. Juist die visie heeft ons groot gebracht en is verre van naïef.

  Alle grote Ajax elftallen hebben gewonnen en de supporters vermaakt. Die eigenwijsheid heeft ons juist ver gebracht en zal dat blijven doen.

  Botman verkopen komt omdat de jeugd haast geen kans meer krijgt sinds vertrek Bergkamp die juist oog had voor de doorstroming. Sindsdien wordt dat steeds minder en heeft niks te maken met dat hij niet kan opbouwen.

  Met vertrek Bergkamp ben ik het zwaar oneens dus je betoog snijdt werkelijk geen hout. Je kan niet eerst juichen dat Bergkamp weg moet en dan vervolgens janken dat supporters als ik ervoor zorgen dat Ajax spelers als Botman verkoopt.

  Normaliter heb je goede onderbouwde De Nees meningen maar deze is echt absolute onzin neigt zelfs beetje naar domheid.

  1. De Nees

   Herken je dat, figuren die maar weinig toevoegen, dingen halfbakken doen, nul wijsheid, afhankelijk van anderen? Maar wel ongelofelijke waffel hoe alles moet en lat hoog leggen bij anderen? Compensatie van eigen tekortkomingen, zo herken ik jouw met je ‘vermakelijk en sensationeel voetbal’ eisen. Ajax is niet zomaar groot geworden door mooi voetbal, de organisatie stond goed zodat de stylisten konden uitblinken. Propageer niet dat je zo van het mooie voetbal bent, je snapt geen zak wat daarvoor komt kijken.

 3. EugAjax

  nvoorstelbaar ik blijf me verbazen over de ‘Ajax’ supporters hier. De adoratie van PSVers (Jonk), oer Feyenoorders (Bosz) en realistische vechtvoetballers (wsl zoals Van Bommel). Weet je wat jij moet doen Neessie. Wordt voor PSV die hebben een historie van realistisch voetbal.

  Onthou alleen 1 ding wie is er succesvoller en waarom? Ik zie werkelijk alleen maar Eindhovense boeren logica hier terug komen en kakkerlak adoratie ?. Kijk en dat vind ik nu echt vermakelijk ?.

  Wat een kneuzen heb je hier. Zetten iconen als Van Basten Bergkamp Van Gaal bij grof vuil schijten ze op maar adoreren sukkels van die andere clubs???

  Ach die drie hierboven bezorgden ons slechts drie verschillende Europa Cups!

  O ja met ‘realistisch’ voetbal ???

  1. Moosie

   vBasten scoorde op een voorzet van Silooy in Athene
   Bergkamp op een geweldige dieptepass van Jonk in Italië.
   En dan hebben we het nog niet eens over Suurbier Blankenburg en Neeskens.
   Bergkamp V Gal en Bassie zijn als bestuurder,TD,trainer gewoon door de mand gevallen .
   En dan komt een klootzakje uit Zeeland ff stoer doen op internet.
   Oh en sinds wanneer voetbalt Ajax weer aanvallend en haalt Ajax weer finales in Europa ?
   Sinds Cruijff-adept Bosz Ajax weer liet voetballen als Ajax.
   Wim Jansen en v. Hanegem , Moelijn zijn oer feyenooiters Bosz komt van Vitesse domme sukkel.
   Je kan wel stoer doen maar je bent nog steeds gewoon een domme Zeeuw.
   nog een vraagje
   Is jouw vader toevallig ook je Opa of ben je alleen geestesziek?

   1. De Nees

    ? daar zit het Moos, in zijn erfelijk materiaal. Haalt weer van alles bij wat kant noch wal raakt, zou Nitwit zelf wel snappen wat hij schrijft?? Hij weet alleen dat hij moet juichen voor Ajax, want Ajax staat toch voor juichen? Zeehondenkunstjes wil hij zien, met de bal op de neus naar het doel, dat vindt ie toch zo mooi, dan gaat ie hard klappen jonge! Ja dat vind ie mooi, dat is Ajax voor hem! ?

   2. EugAjax

    Moosie Moosie toch als je toch mee wilt praten over voetbal moet je toch weten dat Van Hanegem geen oer Feyenoorder is. Hij is een Utrechter een Velox man die daarna 2 jaar geschitterd heeft bij Xerxes DHC om vervolgens op zijn 24e (!) naar Feyenoord te gaan…..

    Hij is dus hooguit een Feyenoord supporter geen oer Feyenoorder…..

    Ik ben er weer even tussenuit maar ik heb me weer gemaakt met een paar kanslozen van de maatschappij.

    Met vriendelijke groet,
    Simon van Kampen
    (niet uit het Westland, maar gewoon een Zeeuw) ?Net als die Ajax icoon Daley Blind ?geniet nog even Van je clubbie, of die nu in Amsterdam spelen of in Rotterdam ?

    1. EugAjax

     Oh en Moosie Silooy en Jonk cement spelers ?
     Ik vind Silooy juist een heel mooie typisch stijlvolle Ajax verdediger en Jonk een Volendamse PSVer met een Ajax stijl voetballer.

     Een PSVer? Jazeker anders lees even zijn interviews rond Volendam – PSV maar even terug.

     Ben ik nog oprecht benieuwd hoe vinden jullie dat Jonk het doet bij Volendam ? Is hij nu echt de toekomstige trainer van Ajax ?
     Neem in je oordeel even volgende mee

     AZ PSV Feyenoord en Utrecht hebben nieuwe trainers en wie verkiezen ze boven bijv Jonk?

     Tot laters ??

Comments are closed.