Ajax wint van Heracles en loopt uit op PSV

Ajax heeft zaterdagavond met 0-2 gewonnen op bezoek bij Heracles Almelo en daarmee optimaal geprofiteerd van het puntverlies van PSV, dat eerder op de dag niet verder kwamen dan een 2-2 gelijkspel tegen ADO Den Haag. Voor Ajax maakten Davy Klaassen en Sebastien Haller de doelpunten in Almelo.

Trainer Erik ten Hag kon weer beschikken over Ryan Gravenberch die in de bekerwedstrijd tegen PSV was geschorst en dus begon Lisandro Martinez weer op de bank. Ook David Neres begon in de basis ten koste van Antony. De wedstrijd was amper twee minuten aan de gang of Ajax had al op achterstand kunnen staan. Nico Tagliafico kreeg geen grip op Delano Burgzorg die de bal vanaf de achterlijn panklaar legde voor oud-Ajacied Teun Bijleveld, maar die zag zijn inzet net naast gaan. Ajax kreeg daarna meer grip op de wedstrijd en dat resulteerde uiteindelijk in de voorsprong. Dusan Tadic bediende Sebastien Haller die op zijn beurt de bal doorschoof naar Davy Klaassen. Met een bekeken schuiver zette Klaassen de 0-1 op het bord. Er werd door de videoscheidsrechter vervolgens gekeken naar een vermeende overtreding van Tadic én een buitenspelpositie van Haller en dat duurde maar liefst meer dan drie minuten!. Uiteindelijk werd de treffer goedgekeurd en konden beide ploegen de wedstrijd hervatten. Vlak voor rust leek Heracles de 1-1 te scoren maar wonderwel misten Burgzorg en Quagliata een uitgelezen kans. In de tweede helft gebeurde er weinig voor beide doelen en kreeg Tadic de kans op 0-2 maar zijn inzet werd geblokt door Rente. Twaalf minuten voor tijd besliste Ajax de wedstrijd alsnog. Tadic legde de bal hoog bij de tweede paal, waar Klaassen de bal terug de doelmond in kopte en daar stond Haller klaar om de bal met zijn knie in het doel te werken. Vlak voor tijd maakt Mohammed Kudus zijn rentree en daarmee werd het, mede na het puntverlies van PSV, een prima avond voor Ajax in het koude Almelo.

Heracles Almelo – Ajax 0-2 (0-1)

’14 Klaassen 0-1
’79 Haller 0-2

Scheidsrechter: Blom
Gele kaarten: Quagliata (Heracles), Haller (Ajax)

Opstelling Heracles: Blaswich; Breukers, Pröpper, Rente, Quagliata; Schoofs, De la Torre, Bijleveld, (/65 Van de Water), Azzaoui, (/81 Bakis), Vloet, (/65 Kutucu), Burgzorg

Opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Noussair Mazraoui, (/72 Devyne Rensch), Jurrien Timber, Daley Blind, Nico Tagliafico, Edson Álvarez, Davy Klaassen, (/87 Mohammed Kudus), Ryan Gravenberch, David Neres (/71 Antony), Sebastien Haller, Dusan Tadic (/87 Zakaria Labyad)

Related posts

1 Comment

  1. EugAjax

    Draak van een wedstrijd ! Maar wat wil je ook kut weer, kut kunstgras en een kut tegenstander, drie jaar achter elkaar daar verloren. Dus inpakken die drie punten, Kramer een bloemetje sturen en opmaken voor de echt belangrijke wedstrijd tegen Lille. Benieuwd of de mannen dan ook de kwaliteit laten zien die ze wel hebben.

    Sluit ik af met
    “There is only one Davy Klaassen, one Davy Klaassen there is only one Davy Klaassen ?! (Speciaal voor De Nees ?)

Comments are closed.