Ten Hag: ‘We zijn op de goede weg, maar tweede helft was een stuk minder’

Erik ten Hag was na afloop van de met 2-1 gewonnen bekerwedstrijd tegen PSV erg te spreken over het vertoonde spel van zijn ploeg. Zeker in de eerste helft was Ajax oppermachtig en Ten Hag genoot in die fase dan ook van zijn elftal. ‘Ik heb in de eerste helft echt zitten genieten van mijn ploeg. Zo hadden we het vooraf bedacht, maar de uitvoering is niet altijd wat je bedenkt. In de eerste helft zeker wel en dat was genieten. Dat is fantastisch om te zien. We zijn op de goede weg, maar de tweede helft was natuurlijk een stuk minder’, aldus Ten Hag in gesprek met ESPN.

‘Het meest tevreden was ik over het drukzetten. We zaten er continu bovenop en gaven ze geen moment de tijd om op adem te komen. Daardoor kwamen ze geen moment onder onze druk uit. Pas in de slotfase van de eerste helft hadden ze een uitbraak, maar verder was het Ajax dat de klok sloeg.’

In de tweede helft kwam PSV vaker opzetten. ‘PSV ging meer risico nemen en toen hadden wij de bal langer in de ploeg moeten houden. Dat deden we in de tweede helft niet altijd even goed en daardoor kreeg PSV meer aandeel. Zonder hele grote kansen weg te geven werden we wat teruggedrongen. Het werd zodoende nog even spannend, maar er zit een bepaalde onverzettelijkheid in deze ploeg. Daar kunnen we op doorbouwen.’

Onlangs gaf Ten hag aan in Daley Blind geen middenvelder te zien maar alleen een verdediger. Toch stond Blind tegen PSV op het middenveld en was, zeker de eerste helft, een van de beste spelers op het veld. ‘Hij is het beste bij ons achterin, op de centrale positie of als linksback. Vandaag liet hij het ook op het middenveld zien, maar je ziet ook aan het einde dat hij in inhoud en het dynamische spel wel wat tekortkomt. Dan moeten we meer op balbezit spelen en missen we bijvoorbeeld een speler zoals Ryan Gravenberch’, aldus Ten Hag.

Related posts