Ajax verslaat PSV en bereikt halve finale bekertoernooi

Ajax heeft zich na een tumultueuze week woensdagavond geplaatst voor de halve finale van de KNVB-beker. Ajax versloeg in de Amsterdam ArenA PSV met 2-1. Voor Ajax scoorde Sebastian Haller beide treffers in de eerste helft. Ook de PSV treffer kwam op naam van een Ajacied; Jurriën Timber.

Ajax moest het doen zonder doelman André Onana, die vanwege een doping 12 maanden geschorst is. Maarten Stekelenburg, 38 jaar inmiddels, was zijn vervanger. Ajax was vanaf de aftrap heer en meester. Binnen 25 minuten stond Ajax op een 2-0 voorsprong dankzij de twee treffers van Sebastién Haller die door Ajax per ongeluk niet werd ingeschreven voor de Europa League. Oog in oog met PSV-goalie Lars Unnerstall, die de voorkeur had gekregen boven Yvon Mvogo, bleef de recordaankoop van Ajax in de 19e minuut koelbloedig en tekende voor de openingstreffer. Enkele minuten later kon Haller een voorzet van Dusan Tadic simpel binnentikken. PSV had voor rust welgeteld een kans, maar Stekelenburg zag de bal van Donyell Malen naast gaan.

Na bijna een uur spelen kwam de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug na een knullig eigen doelpunt van Jurriën Timber. De jonge verdediger van Ajax probeerde een voorzet van Denzel Dumfries weg te werken, maar schoof de bal achter Stekelenburg: 2-1. Ajax kreeg het lastiger en speelde minder dynamisch dan voor rust. Het duel werd er wel spannender en boeiender op zonder dat PSV echt grote kansen kreeg op de gelijkmaker.

Met nog 20 minuten op de klok had David Neres het duel definitief kunnen beslissen, maar hij zag een medespeler over het hoofd en zijn schot ging rakelings langs de PSV-paal. Ook Daley Blind kreeg met nog een paar minuten te spelen een prima kans op de 3-1, maar Unnerstall bracht redding. Davy Klaassen voorkwam diep in blessuretijd nog dat Denzel Dumfries een verlenging voor PSV wist af te dwingen.

Het was voor de tweede keer in precies een maand dat Ajax en PSV tegen elkaar in het strijdperk traden. Op 10 januari speelden Ajax en PSV gelijk (2-2) in de Eredivisie. Het bekerverlies betekent voor PSV opnieuw een nederlaag in een topwedstrijd in eigen land. De ploeg van trainer Roger Schmidt slaagde er tot nu alleen in een punt te pakken tegen Ajax. Van zowel Feyenoord, AZ als Vitesse werd in de competitie verloren.

Eerder al plaatste Vitesse zich voor de halve finale van de KNVB-beker. De andere kwartfinales tussen sc Heerenveen – Feyenoord en NEC – VVV-Venlo moeten nog worden gespeeld. Zaterdag is de loting voor de halve finales.

Een besneeuwde ijskoude lege ArenA was het strijdtoneel

Steun voor de geschorste Onana vanuit de spelersgroep

Zijn vaste plek waarschijnlijk het komende jaar

En dus De Steek op goal

Een basisplaats voor Jurien Timber ten koste van Schuurs

Blind op het middenveld kan blijkbaar toch beter dan Ten Hag zelf  dacht

Nico speelt met beschermbril vanwege zijn blessure botsing tijdens zijn vorige wedstrijd

Haller balvast

En Haller trefzeker!

Lekker: 2-0

Antony troeft Sangaré en Max af

Klaassen op tien is toch echt veel beter

Timber schiet ongelukkig de 2-1 in eigen doel

Neres dan voor Antony

Idrissi bleef de hele wedstrijd op de bank

Kwartfinale KNVB Beker
Ajax – PSV 2-1 (2-0)
19. Sébastien Haller 1-0
24. Sébastien Haller 2-0
58. Jurriën Timber (2-1 E.D.)

Opstelling Ajax:
Stekelenburg; Mazraoui (46. Rensch), Timber, Martínez, Tagliafico; Álvarez, Blind, Klaassen; Antony (69. Neres), Haller, Tadić.

Opstelling PSV:
Unnerstall; Dumfries, Teze, Boscagli, Max; Rosario, Sangaré; Mauro Júnior (80. Thomas), Ihattaren (81. Vertessen); Zahavi, Malen.

Related posts