Live Ajax – FC Utrecht: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zondag de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht op het programma. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – FC Utrecht staat voor de vijftigste keer op het programma en daarin was Ajax 39 keer te sterk voor de ploeg uit de Domstad. Dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al drie maal. In een oefenduel won Ajax met 5-1, de uitwedstrijd voor de competitie in Utrecht eindigde in 0-3 en voor de KNVB beker werd FC Utrecht onlangs met 5-4 verslagen in de Johan Cruijff Arena.

Lindhout aangewezen als arbiter
Allard Lindhout is door de KNVB aangewezen als arbiter bij deze wedstrijd. Lindhout zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Schaap en Bluemink. Vierde official is Martens en Higler fungeert als VAR. Ajax – FC Utrecht begint zondag om 12:15 uur.

Stekelenburg vervangt Onana, Alvarez in de basis, Kudus mogelijk weer inzetbaar
Maarten Stekelenburg zal de geschorste Andre Onana voor de rest van het seizoen vervangen, zo weet het AD te melden. Verder is de verwachting dat Timber weer de voorkeur krijgt boven Schuurs en staat Alvarez in de basis tegen de Domstedelingen. Afgelopen week was er even twijfel of Nico Tagliafico en Noussair Mazraoui inzetbaar zullen zijn maar vooralsnog lijkt dat geen probleem. Mohammed Kudus sluit zeer waarschijnlijk weer aan bij de selectie. Kudus kreeg na zijn knieblessure een terugval maar lijkt nu toch echt weer inzetbaar.

Vermoedelijke opstelling Ajax: Maarten Stekelenburg, Noussair Mazraoui, Jurrien Timber, Daley Blind, Nico Tagliafico, Edson Álvarez, Davy Klaassen, Ryan Gravenberch, Antony, Sebastien Haller, Dusan Tadic.

Winterweer mogelijk spelbreker
Door het voorspelde winterweer is het nog maar de vraag of Ajax – FC Utrecht wel kan worden gespeeld. Natuurlijk kan het dak van de Johan Cruijff Arena worden gesloten maar de KNVB kijkt ook naar de bereikbaarheid van het stadion en of er gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.  Voor zondag staan er vooralsnog vier wedstrijden op de rol, maar de KNVB bekijkt zaterdag of die door kunnen gaan. Het KNMI heeft al code oranje afgegeven.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts