‘Brobbey lijkt op weg naar RB Leipzig’

Het is het goed mogelijk dat Brian Brobbey zijn carrière gaat vervolgen bij RB Leipzig, zo weet Voetbal International te melden . De Duitse club, waar ook oud-Ajacied Justin Kluivert op huurbasis actief is, zou volgens VI concreet geïnteresseerd zijn in de 19-jarige Brobbey die aan het eind van dit seizoen transfervrij vertrekt bij Ajax.

Brobbey heeft volgens Voetbal International inmiddels al meerdere keren met RB Leipzig gesproken. Volgens José Fortes, die samen met Mino Raiola de zaken behartigt van Brobbey ontkent echter dat er al iets concreets is. ‘We zijn nog niet in gesprek met andere clubs. We zullen zien wat de toekomst brengt’, zei Fortes in een eerder stadium.

Volgens Fortes heeft Brobbey zijn keuze over zijn toekomst op zijn gevoel gemaakt. ‘We verwijten Ajax nul. Ajax heeft er echt alles aan gedaan. Met het voorstel was ook weinig mis’, laat zaakwaarnemer Fortes weten aan het Algemeen Dagblad. Ook de komst van Haller heeft niets bijgedragen volgens Fortes in de keuze. ‘Nee, ook niet. Brian maakt deze keuze op basis van zijn gevoel. Daar kan Ajax niks aan doen. Maar nogmaals, het ligt niet aan Ajax’.

‘De besprekingen tussen Brobbey en zijn manager Mino Raiola verliepen vanaf het eerste moment moeizaam en nu loopt de spits aan het eind van het seizoen transfervrij de deur van de Johan Cruijff ArenA uit. Met de wetenschap dat hij miljoenen euro’s tekengeld gaat opstrijken in plaats van de zelfopgeleide succesvolle opvolger van Kluivert te worden bij Ajax’, zo benadrukt De Telegraaf nog maar eens.

Related posts