Brian Bobbey verlaat Ajax aan eind van het seizoen

Brian Brobbey zal aan het eind van dit seizoen Ajax gaan verlaten. Marc Overmars baalt enorm maar staat zijn carrière niet in de weg. “Wij vinden het erg jammer en hebben er alles aan gedaan om hem langer bij Ajax te houden. Hij kiest ervoor om na de zomer ergens anders te gaan voetballen. Ik baal ervan, maar het is zijn goed recht. Brian staat nog een paar maanden bij ons onder contract, als we hem nodig hebben dan zal de trainer hem opstellen”, zegt Marc Overmars in De telegraaf.

Erik ten Hag vindt het ook jammer dat Brobbey deze keuze gemaakt heeft: “De club heeft veel in hem geïnvesteerd en hem echt beter gemaakt. Wat is nu mooier voor een Amsterdamse jongen om bij Ajax je profavontuur te beginnen om vervolgens mogelijk een paar jaar later naar een mooie buitenlandse club te vertrekken?”

Related posts

5 Comments

 1. EugAjax

  Dat Ajax geen oog meer heeft voor doorstroming eigen jeugd nadat men Bergkamp perse moesten lozen wisten we al. Maar om dan ook nog de spelers gratis de deur uit te laten gaan ? Alles aan gedaan Overmars ? Geloof ik niet want wel 22.5 mln met bijbehorende salaris betalen voor een middelmatige spits maar niet genoeg bieden (perspectief vnl) om je eigen talents behouden.

  Ook al een 16jarig talent weg. Rijkhof naar Dortmund…….

  Jaren geleden zongen we tegen PSV bij weer een mislukt jaar en koop er dan maar acht……negen……tien etc maar helaas we hebben die club ingehaald wat koopclub betreft…….

  1. Bakkie

   Weet jij wat voor aanbieding er aan Brobbey is gedaan dan?
   Nee, dus waar je weet helemaal niet waar je het over hebt.

   1. De Nees

    Daar heeft hij al heel lang last van, hij roeptoetert maar wat in z’n Bergkamp pyama.

 2. EugAjax

  @Bakkie, er staat niet voor niets voornamelijk perspectief bij. Omdat ik idd niet weet wat geboden is. Rijkhof naar verluidt tussen 50 en 100k. Brobbey geen idee.

  Maar een ding is zeker, als je aan de top van je salaris huis in paar jaar meer dan 5 keer meer bent gaan betalen, van salaris plafond 1mln naar meer dan 5mln, voor spelers buiten de club dan zal je aan de onderkant op zijn minst voor je eigen opgeleide spelers minimaal hetzelfde moeten doen. Dus die salaris schaal ook meer dan 5 keer omhoog, ik durf te wedden dat dat nu net niet gebeurd is.

  Dat bedoel ik met heb je alles er aan gedaan. En door komst Haller is Brobbey naar derde of vierde spits in rangorde gegaan en dus geen perspectief. En dus gaat die, ja en dan verder financieel. Op welke spelers verdient Ajax in de transfer markt het meest ? Juist de eigen opgeleide..dus al met al slecht beleid en zeker verwijtbaar en wat mij betreft dus niet alles aan gedaan

Comments are closed.