Ten Hag zeer tevreden: ‘We hadden ze gelijk bij de strot’

Erik ten Hag is meer dan tevreden over de prestatie die zijn ploeg zondag op de mat legde tegen AZ (0-3 winst). Het tactische plan van ten hag werd door zijn ploeg prima ten uitvoer gebracht waardoor Ajax vooral in de eerste helft weinig te duchten had van AZ. ‘In hele fases ging het zoals we het vooraf bedacht hadden. Het is een uitstekende prestatie’, aldus Ten Hag voor de camera van ESPN. ‘We wilden de wedstrijd domineren. Dat betekent continu druk zetten en ook gevaarlijk worden aan de bal. We hadden het over de aanvallende backs en dat is uitgekomen. Blind was zeker bij twee goals betrokken.’

‘De beste fase vond ik de beginfase. We hadden ze gelijk bij de strot en kregen een goede kans via Rensch. Het was gelijk een hele mooie aanval. Zo kregen we nog een aantal kansen en mogelijkheden in het begin.’

Aan het eind van de eerste en begin tweede helft zag ook Ten Hag dat AZ meer grip kreeg op de wedstrijd en ook kansen kreeg. ‘Het is heel moeilijk om negentig minuten lang de concentratie vast te houden. Vlak voor rust hadden we een fase waarin het even moeilijk was om de druk erop te houden. Dan komt AZ ook een paar keer en dan kan een wedstrijd kantelen. Daar moeten we voor waken.’

Ten Hag roemde vooral het spel van Devyne Rensch die als vervanger van Noussair Mazraoui als rechtsback speelde. Hij is pas achttien jaar oud, maar Ten Hag zag hem zondag erg goed voor de dag komen. ‘Hij speelde uitstekend, wederom. Hij is nog heel jong, maar wat hij nu al brengt… Hij maakt hele grote stappen.’ Daarmee lijkt Klaiber flink gezakt in de pik orde want hij lijkt nu niet alleen Mazraoui maar ook Rensch en Timber voor zich te moeten dulden.