Jong Ajax pakt drie punten op bezoek bij Jong PSV

Jong Ajax heeft vrijdagavond een lekkere overwinning geboekt op Jong PSV. Naçi Ünüvar en Victor Jensen wisten te scoren voor het elftal van trainer Van der Gaag. Met de overwinning staat Jong Ajax momenteel tiende op de ranglijst.

Jong Ajax begon sterk aan de wedstrijd en de aanvallers van de thuisploeg werden snel onschadelijk gemaakt. Het leek een voorbode van een mooie avond en dat werd het ook. Na 25 minuten was het Sontje Hansen die een een strakke voorzet gaf op Victor Jensen en dat betekende de 0-1. In de eerste helft kwam Jong Ajax dan ook niet in de problemen maar vlak na rust veranderde het spelbeeld. Nadat Kjell Scherpen enkele malen knap redding bracht werd hij uiteindelijk toch verslagen door Sambo die de gelijkmaker op het bord schoot. Toch raakte Jong Ajax niet van slag en nadat een hard schot van Jensen werd gekeerd was het Naçi Ünüvar die alert reageerde en zorgde voor de 1-2. Jong Ajax trok de overwinning met veel strijd over de streep en nestelde zich daarmee weer stevig in de middenmoot. Lassina Traore speelde de eerste helft en werd in de rust vervangen door Pinas.

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Q. Timber (65. Hillen), Kasanwirjo, Musampa, Baas (86. Douglas), Warmerdam, Taylor, Jensen, Hansen (72. Martha), Traore (46. Pinas), Ünüvar (72. Fitz-Jim)