Ajax Vrouwen verliezen van FC Twente in Eredivisie Cup, debuut Spitse (Incl foto’s)

De Ajax Vrouwen hebben vrijdagavond de thuiswedstrijd voor de Eredivisie Cup tegen FC Twente met 1-3 verloren. Bij de Ajax Vrouwen debuteerde Sherida Spitse maar ook zij kon de nederlaag niet voorkomen.

De bezoeksters kwamen na twintig minuten op voorsprong via Folkertsma. In de tweede helft kwamen de Ajax Vrouwen beter voor de dag. Al vrij rap kregen Spitse en Marjolijn van den Bighelaar de mogelijkheid om hun ploeg op gelijke hoogte te zetten. Bij de derde poging was het raak: Victoria Pelova zette de gelijkmaker op het scorebord. Echter duurde de vreugde niet lang want zeven minuten later werd het 1-2 door Casparij. De Ajax Vrouwen gingen op zoek naar een slotoffensief maar het was Casparij die in blessuretijd de 1-3 wist te scoren. Volgende week (5 februari) komen de vrouwen in actie in de kwartfinale van de KNVB Beker. In Friesland is sc Heerenveen de tegenstander.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, L. Bakker (60. Van Diemen), Van der Gragt, De Sanders, Stiekema (46. Lewerissa), Van de Velde, Dijkstra (78. Munsterman), Spitse (60. Tromp), Pelova, Van den Bighelaar, E. Bakker (46. Grant)