Slordig Ajax sleept drie punten binnen bij Fortuna uit

Het spel van Ajax was gelijkwaardig aan dat van Foruna Sittard. Fortuna wist zelfs tweemaal te scoren en toch won Ajax met 1-2. Perr Schuurs stond opgesteld tegen zijn opleidingsploeg maar Fortuna, de nummer dertien in de competitie,  was niet van plan om Ajax met een goed gevoel naar huis te laten gaan.

De wedstrijd begon met het testen van beide doelmannen want Sébastien Haller zag zijn doelpoging gekeerd worden door doelman Van Osch. Een paar tellen later viel de thuisploeg prima aan en moest André Onana met een fraaie snoekduik zijn doel schoonhouden. Ajax had waarschijnlijk verwacht dat Fortuna zich zou gaan verschansen maar daar was absoluut geen sprake van. Een hoekschop voor Ajax richting het hoofd van Perr Schuurs werd geraakt door de schouder van Sebastian Polter en hij passeerde zijn eigen doelman (0-1). Fortuna bleef aandringen en een paar minuten laten scoorde Hansson voor Fortuna maar dit doelpunt werd terecht afgekeurd voor buitenspel. Ajax kreeg kansen te over om de wedstrijd in het slot te gooien maar verzuimde dat te doen.

Drie minuten na rust betaalde het aandringen van de thuisploeg zich wel uit. Lisandro Semedo gaf een fraaie voorzet en Tirpan schoof de gelijkmaker binnen (1-1). Nu moest Ajax wel weer komen maar de passes waren niet zuiver en kansen werden niet benut. In de 64ste minuut wist Sébastien Haller zijn stempel op de wedstrijd te drukken. Nicolás Tagliafico gaf een prima lage voorzet en Haller schoof met zijn lange stelten voor zijn verdediger en tikte de bal in de korte hoek waarmee hij de eindstand bepaalde (1-2). Een smet op de wedstrijd was de overtreding van Polter op Alvarez. Polter probeerde in de zestien van Ajax niet de bal te spelen maar trapte vol op de knie van Alvaraz wat hem, na tussenkomst van de VAR, terecht rood opleverde.

Fortuna Sittard-Ajax 1-2 (0-1)
19. Polter 0-1 (ED)
48. Tirpan 1-1
64. Haller 1-2

Gele kaarten: Tagliafico, Neres

Rode kaarten: Polter (Fortuna)

Opstelling Fortuna: Van Osch; Tirpan, Angha (52. Rota), Janssen, Cox; Rienstra, Flemming, Tekie (81. Kastrati); Semedo (66. Seuntjes), Polter, Hansson (81. Verlinden)

Opstelling Ajax: Onana; Mazroui (52. Rensch), Schuurs, Blind (73. Martinez), Tagliafico; Klaassen, Labyad (73. Alvarez), Gravenberch; Antony (58. Neres), Haller, Tadic

Related posts

1 Comment

  1. EugAjax

    Een levendige wedstrijd met veel kansen vooral voor Ajax. Teleurstellend derhalve dat het weer een overwinning werd met slechts 1 doelpunt verschil. Rechterkant dramatisch vandaag en dus terecht gewisseld. Haller toch weer beslissend. Lijkt Ajax toch steeds dat laatste zetje in goede richting te geven.

    Veel kansen maar weer slechts weinig goals. Dat moet echt beter willen we de ruime voorsprong stuk groter maken. Maar gelukkig creëren we de kansen wel dus wat mij betreft is dat een kwestie van tijd voordat de vele goals weer gaan vallen.

    Op naar Willem II thuis. Dan een weekend waar we een grote slag kunnen slaan met Feyenoord – PSV en AZ – Ajax op het programma.

Comments are closed.