‘Ajax zoekt nog naar een rechter centrale verdediger’; Alderweireld wordt steeds vaker genoemd

Ajax gaat in het restant van deze winterse transferperiode nog op zoek naar een rechter centrale verdediger, zo vertelt althans Ajax-watcher van De Telegraaf Mike Verweij. een vervanger voor Huntelaar komt er niet, zo bevestigde ook Marc Overmars al. Met Perr Schuurs en Jurriën Timber heeft Ajax nu twee spelers in de gelederen voor de positie rechts in het centrum. ‘Er zijn geluiden dat er nu wordt gekeken naar een rechter centrale verdediger. Geen garantie dat die ook komt’, aldus Verweij.

In het circuit worden ook diverse namen genoemd. Meest gehoorde naam is die van Toby Alderweireld. De ervaren Belg speelt zijn wedstrijden momenteel nog bij Tottenham Hotspur, maar zou wel oren hebben naar een terugkeer naar Nederland. Marc Overmars en Erik ten Hag bevestigden afgelopen week dat de club inderdaad contact onderhoudt met de oud-Ajacied, maar dat van een terugkeer allerminst sprake zou zijn. Desondanks kunnen de directeur voetbalzaken en hoofdtrainer het gerucht niet geheel wegnemen. De misschien wel hernieuwde interesse van Ajax heeft ogenschijnlijk óók te maken met het hardnekkige gerucht dat PSV eveneens probeert om Alderweireld binnen te halen. het zou Ajax de eer te na zijn om Alderweireld naar de concurrent te zien vertrekken.

Related posts