Ajax wint spannende Klassieker met 1-0

Het was een zware wedstrijd en er viel maar één doelpunt, gelukkig was die voor ons! Ajax was de eerste helft wat dominanter dan de bezoekers wat uiteindelijk resulteerde in de enige treffer van de wedstrijd.  In de 22ste minuut kreeg Ryan Gravenberch de bal van Sébastien Haller en dreigde hij met rechts te schieten maar kapte de verdediging uit en liet doelman Marsman met lege handen staan.

Voor dit doelpunt had Ajax ook wel kansen zoals de kopbal van Haller in de zevende minuut  op aangeven van Noussair Mazraoui maar de bal ging via een tegenstander over het doel. Nicolás Tagliafico probeerde ook uit een hoekschop met het hoofd te scoren maar ook zijn poging ging over het doel. Dusan Tadic wist met een mooie prikbal Antony te bereiken en dat zou een doelpunt geworden kunnen zijn ware het niet dat de bal van zijn voet sprong.

Toen Ryan Gravenberch zijn kunsten in de 22ste minuut liet zien en scoorde, was de opluchting groot. Feyenoord moest toen wel komen en de druk op Ajax werd steeds groter.  Gravenberch gaf aan geblesseerd te zijn maar wist de eerste helft toch nog uit te spelen. Na de rust verving Jurgen Ekkelenkamp de aangeslagen Gravenberch. Ekkelenkamp liet zich gelden en kwam vrij in de zestien, haalde uit maar trof een tegenstander. De bezoekers voerden de druk verder op en Steven Berghuis schoot vanaf rand zestienmeter net naast. Na de spelhervatting gaf Daley Blind een prachtige pass op Dusan Tadic die de bal hard vanaf de zijkant voor het doel schoof en Haller kon de bal niet hard genoeg raken om hem binnen te tikken.

Nicolai Jorgensen wist na zestig minuten spelen André Onana dan uiteindelijk toch te passeren maar de oplettende VAR zag dat dit doelpunt uit een buitenspelsituatie voortkwam. Jens Toornstra was de schuldige en hield de stand op 1-0. Met nog een kwartier op de klok kreeg feyenoord nog een flinke kans. Steven Berghuis schoot op doel en gelukkig voor ons ging de bal net aan de goede kant van de paal langs. Ajax liet daarna geen mooi spel meer zien en was meer aan het puinruimen. Toch gaf dat de bezoekers niet de impuls om beter te gaan spelen. In de vijf minuten extra tijd wist Onana nog met knappe redding zijn doel schoon te houden en even later was het de lat die voorkwam dat Luis Sinisterra de gelijkmaker binnen kon koppen want onze doelman was al gepasseerd.

Ajax – feyenoord 1-0 (1-0)
22. Ryan Gravenberch 1-0

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui(66.Schuurs), Timber , Blind, Tagliafico; Gravenberch (89.Ekkelenkamp), Klaassen, Promes (73.Álvarez); Antony (66.Labyad), Haller (83.Brobbey), Tadic.

Opstelling Feyenoord: Marsman; Geertruida, Spajic, Senesi, Malacia; Fer, Diemers (84.Pratto), Toornstra; Berghuis, Jörgensen, Haps

 

Related posts

3 Comments

 1. EugAjax

  Een kwalitatief tegenvallende topper. Kon niet eens in de schaduw staan van het toptreffen vorige week. Desalniettemin zeer belangrijke overwinning. Met 7 punten uit de drie wedstrijden en een groter gat dan bij winterstop heeft Ajax zeer goede zaken gedaan.
  Top dat parel Gravenberch de beslissende heeft gemaakt.
  Eerste 20-25 minuten waren van hoog niveau. Groot kwaliteitsverschil. Echter daarna gelijkwaardige wedstrijd en dat mag Ajax zich aanrekenen.
  Wisselbeleid weer vanuit een te defensieve gedachte wat Ajax bijna fataal werd met bal op de lat en een fantastische redding van Onana in laatste 2 minuten.

  Tweede helft van het seizoen moet beter en Ajax moet snel weer naar het goede voetbal eerder in het seizoen.

  Nu op naar de beker. Dan moet het al beter anders ga je er donderdag met grote cijfers uit..

 2. De Nees

  Kale Onbenul deed werkelijk alles om fainoord te laten scoren, ballejonge Labyad erin, Promes laten staan, Schuurs, Alvarez, Ekkelenkamp erbij, MV helemaal verkloten, niet meer voetballen maar tegenhouden. Maar fainoord is nu eenmaal een hopeloze club, elke andere club had de tegengoal ongetwijfeld gemaakt. Wedstrijd na wedstrijd is het niet om aan te gluren wat Ten Hag uitspookt, maar niets wijst erop dat Kale Onbenul enige verbetering laat zien. Ondertussen kijken Marcje en Sar onbewogen toe en vinden alles naar wens gaan.

Comments are closed.