AJAX BEVESITIGT KOMST HALLER

De transfer van Sébastien Haller (26) naar Ajax is een feit. Nadat de Franse spits eerder al overeenstemming had bereikt met Ajax over een 4,5-jarige verbintenis, kwamen de clubs donderdagavond tot een akkoord over een transfersom van 22,5 miljoen euro. Ajax bevestigde inmiddels de transfer via de officiële website

De betaling van de transfersom zal plaats vinden over meerdere jaren. Door de blessures van David Neres, Klaas-Jan Huntelaar, Brian Brobbey en Lassina Traoré is de spoeling voorin wel heel erg dun en januari is de maand, waarin de topduels op het programma staan. Afgelopen zomer had de komst van een spits ook al prioriteit, maar slaagde Ajax er niet in iemand aan te trekken.

Ten Hag kent Haller uit zijn tijd bij FC Utrecht, waar de spits onder de trainer opbloeide en in 2,5 jaar in de Eredivisie 41 keer scoorde. In de zomer van 2017 werd hij voor 7,5 miljoen euro verkocht aan Eintracht Frankfurt dat hem medio 2019 voor vijftig miljoen euro doorverkocht aan West Ham United.

Wellicht dat Haller aanstaande zondag in de topper tegen PSV al zijn debuut kan maken voor Ajax. Zelf hoopt Haller van wel: ‘De droom is scoren en winnen zondag’, aldus de spits tijdens zijn eerste interview. Hij zal gaan spelen met nummer 22. ‘Ik ben op 22 juni jarig, vandaar’, zo verklaard hij zijn keuze.

Zie ook eerdere berichten:
Haller doorstaat medische keuring: Handtekening volgt snel
Transfer komt dichterbij, Haller in privéjet onderweg naar Amsterdam
Ajax en Sébastien Haller zijn persoonlijk rond

Related posts