Transfermarkt geopend, Eriksen genoemd bij Valencia

Christian Eriksen staat op het punt om te vertrekken bij Inter Milaan nadat al een tijdje bekend is dat de Deen totaal niet past in het spelsysteem van trainer Antonio Conte. Paris Saint-Germain en Ajax werden genoemd, maar inmiddels lijkt Valencia serieus werk te willen maken van Eriksen.

De Spaanse club heeft echter geldproblemen waardoor men Eriksen voor een half jaar wil huren en het is de vraag of Inter daarmee akkoord gaat. Eriksen, die vorig seizoen voor 27 miljoen werd weggekocht bij Tottenham Hotspur, staat nog tot medio 2024 onder contract bij Inter, maar de club uit Milaan lijkt bereid om het verlies te pakken en in januari dus over te gaan tot een verkoop. Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, liet onlangs weten dat hij Eriksen graag ziet terugkeren bij Ajax. ‘Hij zou perfect passen in het beleid dat er gevoerd wordt bij Ajax: jongens aantrekken die op latere leeftijd de zakken al helemaal hebben gevuld en binnen zijn. Daarna kunnen ze toch nog op redelijk niveau twee tot drie jaar meevoetballen in Amsterdam’, aldus Driessen. Ook Paris Saint-Germain lijkt nog altijd geïnteresseerd in Eriksen en stelde zaterdag Mauricio Pochettino aan als nieuwe trainer. De Argentijnse trainer werkte bij Tottenham Hotspur al samen met Eriksen. Inter ziet wel wat in een ruildeal met PSG, waarbij Leandro Paredes de omgekeerde weg moet bewandelen. Of Ajax gaat inzetten op een terugkeer van Eriksen is vooralsnog niet bekend.

Bron: Gazzetta Dello Sport

 

Related posts

1 Comment

  1. EugAjax

    Het is waarschijnlijk niet haalbaar, maar als je als Ajax zijnde toch idiote transferbedragen en salarissen wilt betalen kan je het maar beter doen bij zekerheidjes als Eriksen. Meer creativiteit op het middenveld is geen overbodige luxe.

Comments are closed.