Ajax laat punten liggen tegen Willem II door slap spel

Ajax heeft twee punten verspeeld door tegen Willem II gelijk te spelen. Waarschijnlijk zaten de heren al aan de kerstdis te denken want het sprankelende voetbal was ver te zoeken. De start van de wedstrijd was hoopvol door een vroege treffer maar Ajax liet Willem II steeds meer in de wedstrijd komen en daar profiteerden de gastheren van.

Het leek zo goed te gaan in het begin want in de vierde minuut wist Antony al de 0-1 binnen te schieten. Weliswaar met een beetje hulp van de doelman van Willem II. In gedachten riepen we al “10 10 10” maar het spel van Ajax sloeg als een blad aan een boom om. Een zeer laag tempo waarbij nauwelijks kansen gecreëerd werden. Hierdoor kreeg Willem II steeds meer ruimte en zij wisten André Onana wel goed warm te houden met schoten op het doel. Vooral Wriedt en Nunnely kregen de ruimte om onze doelman te testen.

Schijnbaar was er in de rust alleen lovend over het spel van Ajax gesproken want in de tweede helft was het van hetzelfde laken een pak. En volgens de voetbalwet zal dan de tegenstander wél toeslaan. Wriedt liet Perr Schuurs in zijn hemd staan en plaatste de bal in de verre hoek buiten het bereik van André Onana (1-1). Het leek er een beetje op dat Ajax wakker was geworden want Dusan Tadic schoot op doel maar raakte de verkeerde kant van de paal. De druk op het doel van Willem II werd steeds groter maar echt heel dreigend werd het niet. Behalve dan nog een schot op doel van Daley Blind maar ook die bal ging centimeters naast.

Scoreverloop:

(4′)   Huntelaar 0-1
(54′) Wriedt       1-1

Opstelling Willem II: Ruiter; Owusu, Holmén (40′ Saglam), Van der Heijden, Köhn; Heerkens, Spieringhs (82′ Romeny) , Trésor; Nunnely (81′ Köhlert), Pavlidis, Wriedt

Opstelling Ajax: Onana, Klaiber (83′ Klaiber) , Schuurs, Blind, Tagliafico, Klaassen (58′ Ekkelenkamp),  Labyad (68′ Promes), Gravenberch, Tadic, Huntelaar, Antony

Gele kaarten: Antony

Related posts