Jong Ajax in slotfase onderuit tegen Telstar: 1-2

Jong Ajax heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen Telstar met 1-2 verloren. Op een kletsnat sportpark de Toekomst begonnen beide elftallen met evenveel punten aan de wedstrijd en het bleek ook dat men aan elkaar gewaagd was. Voor Youri Baas, die een week geleden debuteerde tegen De Graafschap, en Hassane Bandé betekende het de eerste basisplaatsen in Jong Ajax dit seizoen.

Jong Ajax begon goed aan de wedstrijd en speelde met mooie combinaties goed voetbal. Het was Youri Regeer die na tien minuten een perfecte voorzet gaf op Martha die met een rake kopbal zijn tweede doelpunt van het seizoen wist te scoren. Telstar werd daarna iets gevaarlijker maar Kotarski hield zijn doel schoon. De tweede helft begon minder goed voor de Ajacieden want Bande kon na een forse overtreding direct vertrekken met een rode kaart. Toch wist Jong Ajax te scoren want Donny Warmerdam tikte een rebound binnen. Echter vlagde de grensrechter voor buitenspel, ten onrechte, bleek achteraf. Kort daarna viel het doelpunt aan de andere kant en het was Rashaan Fernandes die de bal achter Kotarski wist te koppen. Jong Ajax gaf echter niet op en bleef druk zetten maar wist via Regeer (bal van de lijn gered) en Pinas (schot net naast), niet de voorsprong te pakken. Zes minuten voor tijd scoorde Niels van Wetten met een afstandsschot de 1-2 en dat was niet bepaald verdiend te noemen. In de absolute slotfase kreeg Jong Ajax nog kansen op de gelijkmaker, maar het mocht niet baten: 1-2.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Van Gelderen (30. Hillen), Llansana, Musampa, Baas (76. Van der Sloot), Regeer, Warmerdam (65. Fitz-Jim), Jensen, Martha (76. Hansen), De Waal (65. Pinas), Bandé

Bron: Ajax.nl