Ajax wint van ADO in een wedstrijd met twee gezichten

Ajax voldeed vandaag aan de verwachting en won met 2-4 van ADO Den Haag. In de eerste helft duurde het even maar toen wist Ajax effectief te worden met vier doelpunten. De tweede helft gaf Ajax een heel ander beeld waardoor de gastheren twee tegendoelpunten konden maken.

In de eerste twintig minuten van de eerste helft was het nog een beetje zoeken voor de Ajacieden. Sean Klaiber wist van bijna de achterlijn de bal voor het doel te krijgen en Dusan Tadic schoot vanaf de tweede paal binnen (0-1). Een paar minuten later was het Daley Blind die de bal voor het doel draaide waardoor Klaas-Jan Huntelaar de bal met zijn hoofd toucheerde. Dit was net genoeg om de bal via de Haagse doelman in het goal te krijgen (0-2). Met dertig minuten op de klok was het Zakaria Labyad die de bal van Antony voorgezet kreeg en de bal eenvoudig in het net parkeerde (0-3) en een minuut later gaf Antony een voorzet op Klaas-Jan Huntelaar die de bal achter de doelman knikte (0-4). Ajax bleef wel aandringen om het doelsaldo flink te vergroten maar dat lukte niet meer.

In de tweede helft mochten Lisandro Martínez, Quincy Promes en Kenneth Taylor het gaan proberen van Erik ten Hag maar dat pakte na zo’n vijf minuten niet goed uit. Kramer wist na een goede aanval namelijk André Onana te verslaan (1-4). Ajax leek helemaal de draad kwijt te zijn want geen één aanval liep goed. Ook verdedigend liet te wensen over. Perr Schuurs die normaal wel een zekerheidje is, verspeelde de bal en ADO counterde succesvol. Samy Bourard sprintte vanaf eigen helft naar het doel van André Onana en de doelman kon de ogenschijnlijk eenvoudige bal door het midden niet tegenhouden (2-4). Het spel van Ajax werd hierna wel iets beter maar de bal wilde er voor de Amsterdammers niet meer in.

Doelpunten:

20′ Dusan Tadic 0-1
22′ Klaas-Jan Huntelaar 0-2
30′ Zakaria Labyad 0-3
32′ Klaas-Jan Huntelaar 0-4
50′ Michiel Kramer 1-4
70′ Samy Bourard 2-4

Opstelling ADO: Koopmans; Van Ewijk (Bourard 46′), Kemper (J. Mulder 46′), Del Fabro, Faye, Amofa; De Boer, Pascu (Rigo ’61); Besuijen (Philipp ’61), Ould-Chikh; Kramer (Arweiler 83′)

Opstelling Ajax: Onana; Klaiber, Schuurs, Blind, Tagliafico (Martínez 46′); Klaassen, Labyad, Gravenberch (Taylor 46′); Tadic, Huntelaar (Ekkelenkamp 84′), Antony (Promes 46′)

Related posts

1 Comment

 1. EugAjax

  Een mooie overwinning met een ‘Haags kwartiertje’ van Ajax: zo doe je een echt kwartiertje Haagse ‘vrienden’ ???⚽️⚽️⚽️⚽️.

  Wanneer begint Ten Hag te beseffen altijd te beginnen met The Hunt. Een echte centrumspits, waar het fanatisme vanaf blijft druipen. Zweept het elftal altijd op !

  Verder een hele slechte tweede helft. Hoewel na de 2-4 geen moment meer in gevaar. De 2-5 was dichterbij.

  In ieder geval een mooie driepunter. Ik word wel moe dat Ten Hag maar blijft herhalen dat het zo een zwaar jaar is……volgens mij hebben ze maanden vrijaf gehad……..

  Nu Willem II aan de zegekar binden. En dan ons opmaken voor Januari maand, Topper maand

Comments are closed.