VI: ‘Ajax houdt rekening met winters vertrek Alvarez en Kotarski’

Edson Alvarez en Dominik Kotarski staan mogelijk voor een winterse transfer, zo weet VI vandaag te melden. Álvarez zou graag ergens anders voor zijn kans willen gaan en met doelman Kotarski heeft Ajax het plan om hem elders meer speelminuten te laten maken.

Edson Alvarez maakte in 2019 voor vijftien miljoen de overstap van Club América naar Ajax maar de Mexicaan heeft het vooral moeten doen met invalbeurten, en zou nu willen kiezen voor meer speeltijd bij een andere club. Alvarez begon het seizoen nog in de basis maar merkt inmiddels dat hij op elke positie derde of vierde keuze is. Ook Dominik Kotarski gaat mogelijk vertrekken bij Ajax. De Kroaat speelde dit seizoen minder dan de helft van alle wedstrijden in Jong Ajax en moet Kjell Scherpen voor zich dulden. Ajax zou een verhuur van de doelman overwegen zodat hij meer speeltijd kan maken. Daarnaast zou Ajax zich in de winterstop willen versterken met een talentvolle speler die tijd krijgt om te wennen in Amsterdam. Als voorbeeld noemt men David Neres die in januari 2017 de overstap maakte naar Ajax en een half jaar mocht wennen aan alle veranderingen.

Bron: VI

Related posts

6 Comments

 1. EugAjax

  Lijkt me logisch. Deze spelers zijn miskopen en horen niet bij Ajax. Ik las zelfs dat iemand Alvarez beter vind dan Klaassen……
  ja dan heb je kijk op voetbal?⚽️?.

 2. De Nees

  Klaassen was geen toegevoegde waarde in de CL, toen moest hij er staan als routinier, niet in potjes tegen Emmen en PEC dan geloven we het wel. Atalanta thuis had hij zijn ploeg schop onder de reet moeten geven, een van grote ervaren mannen, maar nee hij hobbelt gewoon mee met de rest. Tadic deed het ook niet, maar niet naar anderen kijken, kijk naar wat je zelf moet doen. Geen uitstraling, geen kop, 13 in dozijn speler, wegwezen. Alvarez is prima als wissel, jij zit toch altijd te huilen dat Ajax een sterkere bank moet hebben?

 3. EugAjax

  Ajax moet inderdaad een sterke bank hebben. Maar ik vind Alvarez niet eens goed genoeg voor de bank. Ook vind ik dat Ajax niet zoveel moet betalen voor een bankzitter.

  Klaassen is daarentegen natuurlijk echt een typische Ajax voetballer. OK geen uitstraling maar dat is geen criteria voor mij.

  Hij is de perfecte centrale middenvelder. Hij denkt goed vooruit, hij is positioneel sterk, en bepaalt de balsnelheid.

  Hij is zeer technisch, aanname is goed, kan passen met links en rechts. Als Klaassen vanuit die positie speelt gaat het spel van Ajax meteen sneller.

  Lijdt weinig balverlies en staat vaak goed in strafschopgebied. Scoort ook nog vaak de eerste.

  Eens laatste tijd gaat hij minder echter komt mijns inziens omdat hij wel door is gevoetbald met Werder Bremen en zit aan einde latijn.

  Even opladen in de winter en hij is na winterstop weer bepalend voor Ajax

  1. De Nees

   Feitelijk onjuist weer, veel eigenschappen die je hem niet ziet doen, dan was het wel een spelbepaler geweest en niet een controleur. Tadic, Kudus daar zie je meteen aan dat ze echt wat toevoegen, niet Klaassen. Ik zeg niet dat hij helemaal niks kan maar hij brengt Ajax europees niet verder. Van alle as-spelers en routiniers moet de lat hoger liggen, anders lig je eruit tegen een middelmatig Liverpool en Atalanta. Die clubs komen namelijk volgend jaar weer, gaan we weer huilen omdat we net die 10% extra kwaliteit missen. Wel roepen we moeten aanhaken aan europese subtop maar ook denken dat je dat halfbakken kan doen. Wat maakt het uit toch? volgend jaar weer nieuwe rondes nieuwe kansen, alleen nog een beetje geluk, want daar vaart Ajax liever op, beetje meer geluk in de wedstrijd.

   1. EugAjax

    Het feit dat jij hem sommige eigenschappen niet ziet doen wil niet zeggen dat hij die kwaliteiten niet heeft.

    Maar mijn verbazing was meer gericht op dat je Alvarez (leek) hoger In te schatten dan Klaassen.

    Nou die mag zijn veters niet eens strikken.

   2. De Nees

    Beter lezen dan. Tegen utrecht was Klaassen onzichtbaar, Alvarez speelde nog 10x beter in die wedstrijd, dat is wat ik zei. Alvarez is prima voor de breedte en dan ook nog als CV. Klaassen heeft geen enkel verschil gemaakt in de CL, terwijl hij gehaald is als routinier in de as, hij heeft Ajax’ niveau in de CL niet verhoogd, dat is mijn punt. Leuk voor de ED maar ik dacht dat Ajax’ lat europees lag.

Comments are closed.