Ten Hag: ‘Reclame voor het voetbal; wat een geweldige wedstrijd’

Erik ten Hag was na afloop van de bekerkraker tegen Utrecht behoorlijk opgelucht. Ajax won uiteindelijk met 5-4. Ten Hag maakt zijn ploeg ondanks de vier tegengoals een aantal complimenten. ‘Dit was reclame voor het voetbal, een geweldige wedstrijd’, aldus Ten Hag voor de camera van FOX Sports. ‘Natuurlijk zaten er heel veel fouten in, maar dat is bekervoetbal. Het was een crazy match met veel fouten. Het was een foutenfestival, maar we hebben geweldige goals gemaakt en goede teamspirit getoond. Daarvoor verdient mijn ploeg een groot compliment.’

Volgens Ten Hag kwamen de vele tegendoelpunten door de grote ruimtes op het veld. Ajax liet Utrecht voetballen en was zelf heel slordig in de verdediging. ‘Het is een heel lang jaar geweest, maar desondanks moeten we het blijven brengen. Dit kunnen we ons niet veroorloven. We verliezen de focus en geven de goals te makkelijk weg. Als je wedstrijden wil winnen, gaat dat zo op lange termijn natuurlijk niet goed.’

Related posts

10 Comments

 1. Indojood

  Lul toch niet zo uit je nek, domme kutboer!

  De vele goals vallen omdat het geitenkaas achterin is. Wat je moet doen is een driemans middenveld met de punt naar achteren om bij counters niet 1 tegen 1 te komen. Zelfs Van Gaal zei het laatst nog bij Ziggo, dat zowel Guardiola als Ten Hag hun ploegen met teveel ruimte in de rug laten spelen zonder dit, zoals Cruijff altijd deed, op te lossen met de punt naar achteren.

  Ten Hag gaat aan dezelfde onkunde ten onder als Frank de Boer, die zette Klaassen doodleuk op 10 en liet Gudelj en Bazoer verzuipen.

 2. Charka53

  Zeg haggie hebben we wel naar dezelfde wedstrijd zitten kijken of was je naar het darten aan het kijken want ik vond het een hopeloze vertoning die we met veel mazzel hebben gewonnen.

 3. De Nees

  Dit zie je na elke wedstrijd bij hem. Ogen flitsen links en rechts, kijkt alsof hij is betrapt, kritiek is onlogisch en dom. De interviewer moet niet te veel hangen in zijn slechte tactiek en spelerskeuze, Ten Hag weet niet hoe snel iets positiefs te bedenken, snel een andere draai geven, ‘goede teamspirit, reclame voor het voetbal’. Hoe krijg je ‘t uit je bek. Alles wijst op een herhaling van vorig jaar, Ajax kakt helemaal in in december.

 4. EugAjax

  Zoals Cruijff zei. Voetbal wordt voor het publiek gespeeld. Liever een spectaculaire 5-4 dan bloedeloze 1-0. Of als je 1 doelpunt meer maakt dan tegenstander…..

    1. EugAjax

     Bergkamp is een onafhankelijke geest, geen baantjeszieke carriere jager. Als er wat uitdagends op zijn pad komt zal hij het doen.

     Maar dan moet hij wel invloed op die club kunnen krijgen en dan vooral bij de jeugd en doorstroming jeugd naar eerste. Een club die die jeugd ook echt de kans geeft.

     Waar het mij om gaat is dat het doodzonde is dat mannen als Van Basten, Rijkaard en Bergkamp verloren zijn gegaan voor Ajax. Zoveel voetbalkennis, zoveel Ajax kennis. Wekelijks geniet ik van Marco bij Rondo. Daar spat wereld klasse vanaf. Nooit genoegen willern nemen met middelmaat. Streven naar Europese top bij elke beslissing die je neemt als club.

     Wie weet als Overmars wil vertrekken dan dit soort mannen naar Ajax halen. En Ajax weer Ajax laten zijn.

     Wegdromen bij Algemeen Directeur Van Basten en hoofd opleiding Dennis Bergkamp en hoofdtrainer Rijkaard/Ten Cate.

     Ik weet utopie maar mijn ideaal plaatje

Comments are closed.