Ajax in rommelig doelpuntenfestijn langs Utrecht: 5-4

Ajax heeft in een krankzinnig bekerduel met FC Utrecht de volgende ronde weten te halen. In de Johan Cruijff ArenA regende het doelpunten: 5-4. Dusan Tadic besliste een minuut voor tijd het enerverende duel.

Mimoun Mahi zet FC Utrecht al. na een minuut spelen op voorsprong. Nico Tagliafico verspeelde de bal knullig, Mark van der Maarel zat er kort op, waardoor de bal snel bij Mahi terechtkwam. De aanvaller schoot snel raak achter de debuterende Kjell Scherpen: 0-1.

Na acht minuten spelen kwam Ajax alweer op gelijke hoogte. Dusan Tadic scoorde via de rug van Van der Maarel, die in de muur stond bij een vrije trap; 1-1. Utrecht-keeper Maarten Paes moest geblesseerd het veld verlaten nadat Antony een zwieper verkocht had aan Django Warmerdam, waardoor hij ongelukkig in botsing kwam met de doelman. De debuterende Eric Oelschlägel was zijn vervanger.

In blessuretijd kwam Ajax alsnog weer op voorsprong. Tadic speelde slim de bal ineens door naar Zakaria Labyad die koel afronde: 2-1. Meteen na rust sloeg FC Utrecht toch weer toe. Kerk snelde op rechts langs Tagliafico en Rensch en zijn pass was op maat op de meegelopen Mahi: 2-2. Antony kwam bij een tegenaanval in de 54e minuut naar binnen en zijn schot ging via St. Jago naar binnen: 3-2. Het regende echter doelpunten. Weer een minuut later stond er alweer 3-3 op het scorebord. Uit een corner kwam de bal ineens voor de voeten van Sander van de Streek en die dacht daar geen twee keer over: goal.

Allebei de ploegen vergaten te verdedigen, zo leek het. Eerst was het Mahi, die bijna voor de 3-4 kon uithalen, even later was het bijna Alvarez met 4-3. |De 3-4 viel toch voor Utrecht omdat Scherpen een simpele voorzet van Kerk los liet. De ingevallen Moussa Sylla benutte het buitenkansje: 3-4. Een minuut later weer had Labyad de 4-4 (!) op de schoen, maar hij schoot tegen Warmerdam op. Toch viel snel de 4-4. Na allemaal één keer raken kwam de bal via de ingevallen Ekkelenkamp bij Labyad die prima afrondde: 4-4.

Het leek op verlenging uit te gaan draaien, maar Tadic had geen trek in die extra tijd. De Serviër kwam naar binnen en krulde de bal met rechts in de 89e minuut onderkant lat binnen: 5-4. Van der Maarel claimde in de slotseconde nog een strafschop na een overtreding van Blind, maar arbiter Higler had al een eerdere overtreding van de Utrecht-speler gezien.

Zo won Ajax in een rommelige wedstrijd alsnog en gaat het door in de beker!

Door de vele blessures een aantal nieuwelingen op de bank zoals Youri Regeer,

Enric Llansana,

en Max de Waal

En Scherpen op doel. En die mocht na amper één minuut al grabbelen: 0-1

Rensch stond in de basis als rechtsback

Antony geeft een zetje het geen een botsing en een geblesseerde keeper oplevert

Labyad schiet de 2-1 op slag van rust binnen

Hard werken op het middenveld zoals hier Gravenberch 

Scherpen blundert bij de 3-4

Tja; geen best debuut zeg maar

maar Tadic schiet Ajax op de valreep toch naar winst: 5-4

Ajax-FC Utrecht 5-4(2-1)
2. Mimoun Mahi 0-1
8. Dusan Tadić 1-1
45+1 Zakaria Labyad 2-1
47. Mimoun Mahi 2-2
54. Antony 3-2
56. Sander van de Streek 3-3
70. Moussa Sylla 3-4
81. Zakaria Labyad 4-4
89. Dusan Tadić 5-4

Opstelling Ajax:
Scherpen; Rensch (86.Martínez), Schuurs, Blind, Tagliafico; Álvarez (73.Ekkelenkamp), Gravenberch, Klaassen; Antony, Labyad, Tadić.

Wissels Ajax:
Stekelenburg, Kotarski, Ekkelenkamp, Martínez, Taylor, Jensen, Llansana, Regeer, De Waal.

Opstelling FC Utrecht:
Paes (31.Oelschlägel); Van der Maarel, St. Jago, Hoogma, Warmerdam; Van de Streek, Van Overeem, Ramselaar; Kerk, Mahi, Elia.

Related posts

3 Comments

 1. De Nees

  Wat moest je ook met 2 controleurs op het MV en nog wel tegen utrecht? Klaassen was volledig onzichtbaar, snap niet wat zoveel mensen in hem zien. Alvarez was 10x beter, hij is een verdediger, zo moet hij beoordeelt worden, niet als spelmaker dat kan hij niet daarvoor is hij nooit gehaald. Gezeik ook over miskoop en dat hij weg moet, perfecte speler voor de breedte.

 2. EugAjax

  Spektakel voetbal met een zeer mooie winnende GOAL: van de al jaren veruit de beste man van Ajax: TADIC

 3. -buitenkantje rechts-

  Niks klopte deze wedstrijd. Zeer slecht voetbal m.u.v. een paar mooie aanvallen en goals.
  Oprispingen in een verder tot ergernis wekkende pot. Kijk eens hoe je thuis 4 goals tegen krijgt. In de omschakeling is de tegenstander in 3 passes voor onze goal. Iedere keer als wij de bal verliezen op de helft van de tegenstander! houd ik mijn hart vast. Dit het hele seizoen al. Verder zijn 2 verdedigers onder niveau: Schuurs en Blind.

Comments are closed.