Ajax in rommelig doelpuntenfestijn langs Utrecht: 5-4

Ajax heeft in een krankzinnig bekerduel met FC Utrecht de volgende ronde weten te halen. In de Johan Cruijff ArenA regende het doelpunten: 5-4. Dusan Tadic besliste een minuut voor tijd het enerverende duel.

Mimoun Mahi zet FC Utrecht al. na een minuut spelen op voorsprong. Nico Tagliafico verspeelde de bal knullig, Mark van der Maarel zat er kort op, waardoor de bal snel bij Mahi terechtkwam. De aanvaller schoot snel raak achter de debuterende Kjell Scherpen: 0-1.

Na acht minuten spelen kwam Ajax alweer op gelijke hoogte. Dusan Tadic scoorde via de rug van Van der Maarel, die in de muur stond bij een vrije trap; 1-1. Utrecht-keeper Maarten Paes moest geblesseerd het veld verlaten nadat Antony een zwieper verkocht had aan Django Warmerdam, waardoor hij ongelukkig in botsing kwam met de doelman. De debuterende Eric Oelschlägel was zijn vervanger.

In blessuretijd kwam Ajax alsnog weer op voorsprong. Tadic speelde slim de bal ineens door naar Zakaria Labyad die koel afronde: 2-1. Meteen na rust sloeg FC Utrecht toch weer toe. Kerk snelde op rechts langs Tagliafico en Rensch en zijn pass was op maat op de meegelopen Mahi: 2-2. Antony kwam bij een tegenaanval in de 54e minuut naar binnen en zijn schot ging via St. Jago naar binnen: 3-2. Het regende echter doelpunten. Weer een minuut later stond er alweer 3-3 op het scorebord. Uit een corner kwam de bal ineens voor de voeten van Sander van de Streek en die dacht daar geen twee keer over: goal.

Allebei de ploegen vergaten te verdedigen, zo leek het. Eerst was het Mahi, die bijna voor de 3-4 kon uithalen, even later was het bijna Alvarez met 4-3. |De 3-4 viel toch voor Utrecht omdat Scherpen een simpele voorzet van Kerk los liet. De ingevallen Moussa Sylla benutte het buitenkansje: 3-4. Een minuut later weer had Labyad de 4-4 (!) op de schoen, maar hij schoot tegen Warmerdam op. Toch viel snel de 4-4. Na allemaal één keer raken kwam de bal via de ingevallen Ekkelenkamp bij Labyad die prima afrondde: 4-4.

Het leek op verlenging uit te gaan draaien, maar Tadic had geen trek in die extra tijd. De Serviër kwam naar binnen en krulde de bal met rechts in de 89e minuut onderkant lat binnen: 5-4. Van der Maarel claimde in de slotseconde nog een strafschop na een overtreding van Blind, maar arbiter Higler had al een eerdere overtreding van de Utrecht-speler gezien.

Zo won Ajax in een rommelige wedstrijd alsnog en gaat het door in de beker!