Quincy Promes opgepakt voor steekpartij

Quincy Promes is zondagochtend door de politie gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij een ernstige steekpartij, zo meldt De Telegraaf. De steekpartij zou eind juli plaats hebben gevonden in een loods in Abcoude. Een familielid van Promes raakte zwaargewond en liep onder meer zeer ernstig knieletsel op, aldus de ochtendkrant.

De arrestatie is zondagochtend bevestigd door politiewoordvoerder Jelmer Geerds. Die laat weten dat een 28-jarige Amsterdammer is aangehouden voor het steekincident en wil verder niets zeggen over de achtergrond van de verdachte.

Jelmer Geerds, woordvoerder van de politie in Amsterdam, bevestigt dat een 28-jarige man is gearresteerd, al wil hij niet ingaan op de naam en de achtergrond van de verdachte. Promes is kort na de arrestatie in verzekering gesteld en hij verblijft momenteel in de cel. De regels bij verzekering schrijven voor dat hij maximaal drie dagen in de cel kan blijven. Volgens de ochtendkrant wordt Promes verdacht van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel tot gevolg en de middenvelder annex aanvaller van Ajax riskeert een gevangenisstraf van maximaal vier jaar.

Volgens De Telegraaf gaf Promes eind juli een groot familiefeest in een loods van zijn bedrijf in Abcoude. Om nog onduidelijke redenen kreeg de Ajax-aanvaller hevige ruzie met een familielid, waarna het voorval escaleerde. Promes zou het slachtoffer met een mes flink hebben verwond. Volgens ooggetuigen kwamen omstanders er gelijk tussen om erger te voorkomen. Het slachtoffer deed een maand geleden al aangifte tegen Promes, die dus pas deze zondagochtend is gearresteerd door de politie.

Het is nog niet bekend waarom Promes al niet in een eerder stadium werd opgepakt. Er is in ieder geval geen rekening gehouden met het speelschema van Ajax, zo benadrukt de politie in Amsterdam. “We hoorden pas een maand geleden van het incident. Daarna is een onderzoek gestart en dat heeft vanochtend tot een arrestatie geleid”, zo verduidelijkt Geerds. De leiding van Ajax heeft nog niet officieel gereageerd op de arrestatie van Promes.

Related posts

3 Comments

  1. Slingertje.

    Er zal de komende dagen wel meer bekend worden maar dit krijgt zeker een heel erg lang staartje want een familielid doet niet zomaar aangifte.

Comments are closed.