Live Ajax – PEC Zwolle: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Voor Ajax staat zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle op het programma. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax – PEC Zwolle staat voor de negentiende keer op het programma en daarin wist Ajax zeventien keer te winnen. Vorig seizoen werd deze wedstrijd niet meer gespeeld vanwege de uitbraak van het coronavirus. Ajax staat momenteel op de eerste plaats met 27 punten uit elf wedstrijden. PEC Zwolle vinden we terug op plek elf  met twaalf punten uit elf wedstrijden.

Van Boekel aangesteld als arbiter
Pol van Boekel is door de KNVB aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. Van Boekel zal worden bijgestaan door de assistent-arbiters Bluemink en Lapar. Vierde official is Gerrets en Kamphuis zal fungeren als VAR.

Blind terug op trainingsveld
Daley Blind is weer terug op het trainingsveld maar het is nog onzeker of hij vanavond inzetbaar is. Blind verliet afgelopen week de training met griepklachten en miste de wedstrijd tegen Atalanta. Ook over David Neres is nog geen duidelijkheid. Verder is Jurriën Timber de komende tijd niet beschikbaar. De mandekker heeft in de Champions League-wedstrijd tegen Atalanta Bergamo een alvleesklierontsteking opgelopen na een botsing met Atalanta-doelman Pierluigi Gollini.

PEC met vertrouwen naar Arena na winst op Vitesse
PEC Zwolle wist vorig weekend Vitesse te verslaan en blaakt dus van zelfvertrouwen. Trainer Stegeman ziet dan ook kansen voor zijn elftal maar waakt ook voor een nederlaag. ‘Mensen zeggen misschien: “Je moet de nederlaag zo klein mogelijk houden”, maar juist dan ga je eraf. Je moet er met een andere mindset heen gaan. Ik denk dat er wat te halen valt, ook Ajax heeft zijn kwetsbaarheden. We laten dit seizoen zien dat we tegenstanders de wil op kunnen leggen. Ik ben benieuwd of we ook zo brutaal in Amsterdam kunnen zijn of dat we met poep in de broek het veld op komen’.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts