Jong Ajax pakt in voetbalgevecht punt tegen De Graafschap

Jong Ajax heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen De Graafschap en dat was geheel verdiend. Trainer Van der Gaag had Donny Warmerdam en de zestienjarige IJslander Kristian Hlynsson een basisplaats gegeven waardoor er een zeer jong Jong Ajax begon aan de wedstrijd in Doetinchem.

De Graafschap begon sterk aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong maar had daar wel de hulp van Terrence Douglas voor nodig. De Ajacied kreeg de bal ongelukkig op zijn been en de bal verdween achter Scherpen. Lang konden de superboeren niet genieten want het was kort daarop Martha die, na een steekpass van Warmerdam, de 1-1 noteerde. Toch was het de thuisploeg wat weer op voorsprong kwam via Seuntjens maar in het kwartier voor rust wat daarop volgde gebeurde er veel. Martha had de kans op de 2-2 maar maar zijn schot miste precisie. Na een harde tackle op Warmerdam kon Verbeek met rood vertrekken en moest De Graafschap verder met tien man. Trainer Van der Gaag bracht in de tweede helft Sontje Hansen die Kristian Hlynsson verving en dat bleek een goede zet. Hansen scoorde met een geweldig schot van buiten het strafschopgebied de 2-2. Beide ploegen gingen daarna nog vol voor de drie punten maar het voetbalgevecht eindigde uiteindelijk in 2-2. Bij Jong Ajax mocht Bandé na een invalbeurt ook weer minuten maken en maakte de 17-jarige Youri Baas zijn debuut in het betaald voetbal.

Opstelling Jong Ajax: Scherpen, Van Gelderen (46. Musampa), Llansana, Kasanwirjo, Douglas, Hlynsson (46. Hansen), Regeer, Warmerdam (59. Giovanni), Martha, De Waal (59. Bandé), Ünüvar (86. Baas).

Related posts