Huntelaar kondigt afscheid aan: ‘Ik denk dat dit mijn laatste seizoen is’

Klaas-Jan Huntelaar is zeer waarschijnlijk bezig aan zijn laatste jaar als profvoetballer, zo heeft The Hunter vanavond voor de camera van Fox Sports laten weten. De spits die onlangs zijn 250ste wedstrijd speelde voor Ajax en vanavond tegen PEC Zwolle zijn 150ste doelpunt scoorde in de Eredivisie, hakt binnenkort de knoop door nadat hij de afgelopen maand meer is gaan nadenken over het beëindigen van zijn carrière.

‘De laatste maand heb ik er een beetje over nagedacht. Het komt dichterbij en ik denk dat dit mijn laatste seizoen is. Tot het eind van het seizoen ga ik vrolijk door maar ik ga stoppen, ja’. Huntelaar kwam in zijn carrière onder meer uit voor Ajax, Real Madrid, AC Milan en Schalke’04 maar keerde uiteindelijk weer terug bij Ajax. ‘Het is mooi geweest. Zeg nooit nooit, maar het is wel klaar. Mijn lichaam is misschien wel eens uitgeput. Voetballen is het leukste wat er is. Ik vind het ook heel leuk om op het trainingsveld te staan. Ik ken mijn rol bij Ajax. Als er niet zo veel geblesseerde spelers waren geweest, dan had ik vandaag geen 90 minuten gespeeld’. Op de vraag of Huntelaar al heeft nagedacht wat hij na dit seizoen gaat doen is hij duidelijk. ‘Eerst even rust, een paar maandjes thuis met het gezin. Het was een drukke tijd. Ik denk wel dat ik mijn trainersdiploma’s ga halen’.

Related posts