Ajax verslaat weerloos PEC Zwolle: 4-0

Ajax heeft zaterdagavond een gemakkelijke 4-0 overwinning behaald tegen PEC Zwolle. Na de tegenvallende resultaten tegen Liverpool, FC Twente en Atalanta viel er vanavond weer eens wat te juichen voor de thuiszittende supporters. Kenneth Taylor en Victor Jensen maakten hun debuut in het eerste elftal en Klaas-Jan Huntelaar was weer gretig, zoals we hem kennen.

The Hunter had van trainer Ten Hag een basisplaats toebedeeld gekregen en dan weet je de reactie van de ervaren spits. Vanaf de eerste minuut volle bak en binnen zeven minuten kopte hij Ajax naar een 1-0 voorsprong. Na een voorzet van Antony was het alweer de 150ste treffer van Huntelaar in de Eredivisie. Vier minuten later was het alweer raak en het was opnieuw Antony die het voorbereidende werk deed. Zijn voorzet werd door Promes onberispelijk in het doel gewerkt. Dat Ajax een aantal minuten later geen strafschop kreeg was een wonder. Bij een voorzet werkte Kersten de bal met de arm tot hoekschop, liep Tadic met de bal al richting de stip,  maar de VAR greep niet in en dus bleef het bij een hoekschop. Na 35 minuten spelen ontglipte Antony en zijn schot was onhoudbaar voor doelman Zetterer en stond er alsnog 3-0 op het scorebord.

In de tweede helft bracht PEC Zwolle enkele wissels en was het doel om niet met een grote nederlaag huiswaarts te keren. Dat lukte de Zwollenaren aardig alhoewel Ajax ook in een minder hoog tempo speelde. Na ruim een uur voetballen bracht Ten Hag de eerste debutant van de avond binnen de lijnen. De 18-jarige Kenneth Taylor kwam in het veld als vervanger van Perr Schuurs. Met nog een kwartiertje op de klok kwam er opnieuw een nieuweling in het veld. Victor Jensen, 20 jaar, verving Antony. Ook jeugdspeler Devyne Rensch kreeg weer speeltijd. Vlak voor tijd kreeg Ryan Gravenberch nog de bal voor zijn voeten en zijn uithaal betekende de 4-0. Met de overwinning staat Ajax nu vijf punten los van nummer twee Vitesse al komt die ploeg zondag nog in actie.

Ajax – PEC Zwolle 4-0 (3-0)

‘7 Huntelaar 1-0
’11 Promes 2-0
’35 Antony 3-0
’90 Gravenberch 4-0

Scheidsrechter: Van Boekel

Opstelling Ajax: Andre Onana, Sean Klaiber, Perr Schuurs, (/64 Kenneth Taylor), Daley Blind, (/75 Lisandro Martinez), Nico Tagliafico, (/88 Devyne Rensch), Davy Klaassen, (/46 Edson Alvarez), Quincy Promes, Ryan Gravenberch, Antony, (/75 Victor Jensen), Klaas-Jan Huntelaar, Dusan Tadic

Opstelling PEC: Zetterer; Wermeskerken, Kersten, Nakayama, Paal; Saymak, (/74 Leemans), Strieder, (/62 Clement), Huiberts; (/46 Van Polen), Reijnders, Van Duinen, (/46 Pherai), Drost

 

Related posts