Ajax Vrouwen onderuit tegen vrouwen Bayern München (Incl foto’s)

De Ajax Vrouwen hebben donderdagavond de thuiswedstrijd in de Champions League tegen Bayern München met 1-3 verloren. Komende woensdag is de return in München en zal de ploeg van trainer Danny Schenkel moeten stunten om zich bij de laatste zestien te plaatsen. Onze fotograaf Jacques was uiteraard weer aanwezig voor enkele fraaie foto’s.

De vrouwen van Bayern München waren de favoriet op sportpark de Toekomst maar de Ajax Vrouwen hadden hun zaakjes verdedigend met een 5-3-2-systeem prima op orde. Lize Kop bracht na twintig minuten op knappe wijze redding en voorkwam een achterstand. Aanvallend konden de Ajax Vrouwen weinig uitrichten maar vlak na rust had Pelova de kans op de openingstreffer. Pelova draaide een corner bijna in één keer binnen. De Duitse goalie tastte mis, maar kreeg op de doellijn hulp van een teamgenote. Nadat De Sanders de bal ongelukkig in eigen doel werkte waren de Ajax Vrouwen het even kwijt en via Sydney Lohmann kwamen de Duitsers in de 69e minuut al snel op op 0-2. Toch gaven de Ajax Vrouwen zich niet gewonnen en via een mooi boogballetje van Van de Velde werd de achterstand teruggebracht tot 1-2. Een opvallend moment in de slotfase was dat Van der Gragt in haar gezicht werd geraakt en op het veld bleef liggen. De arbitrage liet doorspelen en daaruit scoorde Laudehr de 1-3. Volgende week woensdag is de return in München.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, Bakker, De Sanders, Van der Gragt, Doorn, Van de Velde, Dijkstra (78. Munsterman), Pelova, Van den Bighelaar, Vonkova (78. Grant), Lewerissa (78. E. Bakker)

Related posts