Ajax houdt 36 miljoen over aan Champions League-avontuur

Het Champions League-avontuur van Ajax is helaas dit seizoen voorbij. Ajax heeft zo’n 36 miljoen euro overgehouden aan het miljoenenbal . Een plek bij de laatste zestien van het miljardenbal had de club ruim twaalf miljoen euro extra kunnen helpen, maar dankzij de nederlaag tegen Atalanta Bergamo rest na de winterstop de Europa League hetgeen slechts 500.000 euro oplevert. Overleeft Ajax die ronde en bereikt het de achtste finales van de Europa League dan levert dat 1,1 miljoen euro aan inkomsten op. Een schril contrast met de Champions League.

Bij elkaar kan Ajax aan premies dit seizoen nog 13,5 miljoen euro vergaren, al moet het daarvoor wel de Europa League winnen. Daartegenover staan aardig wat kosten: De huur van de Johan Cruijff ArenA bij thuiswedstrijden en vliegtuigkosten en hotel nij uitduels. Normaal kan Ajax die kosten ruimschoots compenseren met zo’n 2,2 miljoen euro aan recettes per thuisduel, maar door corona staan die inkomsten op nul.

Related posts