Ten Hag: ‘Als er te veel spelers wegvallen, word je te licht; In zes wedstrijden teveel kansen gemist’

Erik ten Hag was na afloop uiteraard teleurgesteld over de Champions League-uitschakeling van zijn ploeg. Ajax verloor woensdagavond met 0-1 van Atalanta Bergamo en komt na de winterstop zodoende uit in de Europa League. Volgens Ten Hag was de gemiste kans van Davy Klaassen symboliserend voor het probleem van Ajax gedurende deze Champions League-campagne. ‘De beste kans in de wedstrijd is voor ons, maar die gaat er niet in. Dat is doodzonde, want dat had het verschil kunnen maken. Dat symboliseert onze cyclus tot nog toe. Wij benutten onze grote kansen niet’, aldus de Ajax-trainer in gesprek met Ajax TV.

Ten Hag weigert om naar excuses te zoeken, al haalt hij wel de absentie van spelers als Daley Blind, David Neres en Mohammed Kudus aan. ‘We weten, ook door het succesvolle Champions League-seizoen, dat je iedereen aan boord moet hebben. Als er dan een keer iemand wegvalt, kun je dat nog opvangen. Maar als er te veel spelers wegvallen, dan is het moeilijk om dat op te vangen en word je te licht.’

Terugkijkend op alle groepsduels is ten Hag over het algemeen te spreken over het spel van zijn ploeg, maar hij zag Ajax wel erg veel kansen missen in de zes groepswedstrijden. ‘We hebben in alle vier de wedstrijden tegen Liverpool en Atalanta de grootste kans op de 1-0 gekregen. Alleen in de uitwedstrijd tegen Atalanta zijn we op voorsprong gekomen. In de eerste wedstrijd tegen Liverpool missen we veel kansen en valt Mohammed Kudus uit. In alle wedstrijden tegen Liverpool en Atalanta had er meer ingezeten. Maar het is niet gelukt’, concludeert Ten Hag.

Ten Hag probeert ook al weer vooruit te kijken. ‘We mogen een halve dag teleurgesteld zijn en dan moeten we ons richten op het duel van zaterdag met PEC Zwolle. We mogen niet te lang blijven hangen in deze teleurstelling, dat hebben we ook geleerd van vorig jaar. Dat leidt namelijk tot negativiteit, blessures en weinig energie. Wij moeten de positieve vibe behouden. De Europa League is een leuk toernooi. Na de winter gaan we daarin verder. Ajax weet, van een paar jaar geleden, heel goed waartoe dat kan leiden. Maar we herinneren ons ook nog vorig jaar, dus we zullen eerst de volgende ronde moeten halen.’

Related posts

4 Comments

 1. De Nees

  Groundhog day met Ajax. Het was weer Frank-de-Boer-voetbal, schijterig en inspiratieloos. Opdracht scheen te zijn behoudend te spelen, maar dat legden ze uit als niet aanvallen en tikkies breed. Niet als een dolle aanvallen betekent niet als zombies over het veld lopen. FC Utrecht niveau overheerst in dit Ajax, Labyad, Klaassen, Promes en nog een handvol. Ajax kan tegenwoordig niet eens gelijk spelen, bij geringste tegenstand of goal achter lopen ze met verlies van het veld. Eredivisie wordt al een hele toer met dit Ajax en deze tactisch hopeloze trainer. Van mijn part haal je Ten Cate terug of liever nog Roberto Martinez na het EK losweken bij de Rode Duivels.

  1. Indojood

   Idd, ik krijg de laatste tijd ook steeds meer FdB-visioenen. Middenveld met Klaassen en Labyad. Geloof je nou echt dat je daarmee iets kunt bereiken? Promes is helemaal bedroevend. Idd Utrecht niveau.

   Pure armoede en dus logisch dat je eruit vliegt.Tijd voor Ten Hag om plaats te maken voor een trainer die als Cruijff denkt. Jonk of Bosz.

  2. De Nees

   Alles goed bradda? Ik ga even los, kut Ajax weer. Klaassen halen vond ik al armoe man, Labyad is echt te triest voor woorden maar schuld ligt vooral bij staf en Overmars dat je dit als Ajax materiaal ziet. Klaiber kan toch ook niet, Marc moet Ten Hag toch meteen zijn kantoor uittrappen als hij met deze aankoopwens komt? Waarom raakt Promes al 4 maanden geen knikker, hoe kan dat? Mentaal zo labiel dan wegwezen, Ajax is geen UWV. Atalanta was echt bedroevend slecht gister en toch verliezen hoe krijg je het voor elkaar. Dit was toch geen voetbal wat Ajax liet zien? Waar zaten we naar te kijken? Wat voor idee zat erachter? Atalanta bleef lachend overeind, schoten nog even in de lach als ze Labyad zagen lopen, voor de rest easy peasy. We gaan nog jaren teren op die paar winst partijen uit 2019 let maar op, maar dat was een uitzonderlijk elftal met Frenkie en de Ligt, zoiets valt eens in de 20 jaar samen. We gaan elk jaar huilen omdat Ajax iets wilt wat ongrijpbaar is met deze manier van meten met de sterksten. Maar over 20 jaar valt weer iets samen en roept Ajax, zie je ons idee werkt. Ajax is europees te onvolwassen, denken dat als je maar aanvalt dat je ook hoort te winnen. Dit werkt in de ED maar niet europees. Dit wordt al geleerd vanaf de jeugd, maar dan kan het nog, later in de grote-mensen-wereld ziet Ajax plots dat andere dingen komen kijken voor succes. Alleen Ajax is een one-trick-pony geworden en kan niet meer veranderen. Ajax kan daarom geen wedstrijden doodmaken, niet behoudend aanvallen, daarop wordt de selectie niet samengesteld, verdediging en controleurs zijn ondergeschoven kindjes. Fundament is gewoon niet goed voor lange termijn succes, je kan incidenteel keer verrassen zoals in 2019 maar daarna is het weer ouwe koek. Ik hou ook van aanvallend voetbal maar wel met verstand. Verder alles goed, ga weer over tot de orde van de dag. Kut Ajax. ?

Comments are closed.