Slap Ajax verliest van FC Twente: 1-2

Ajax heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Twente met 1-2 verloren en daar was na afloop niks op af te dingen. De Ajacieden speelden een zeer slechte wedstrijd en zullen aanstaande woensdag uit een heel ander vaatje moeten tappen als het Italiaanse Atalanta op bezoek komt in de Johan Cruijff Arena.

Vanaf de eerste minuut liet FC Twente zien dat het geen angst had en Ajax speelde slap en lusteloos. Dat resulteerde na 22 minuten dan ook in een achterstand. Pleguezuelo dribbelde richting het zestienmetergebied van Ajax en bediende Menig. Die kapte Perr Schuurs uit en opende de score met een schot dat nog van richting werd veranderd. Vlak voor rust viel Traore uit met een bovenbeenblessure en Brobbey werd in de tweede helft zijn vervanger. Nadat Danilo in de tweede helft de kans kreeg op 0-2, maar met een puntertje miste, kreeg Ajax een strafschop toegekend nadat Labyad door Brama werd gevloerd in de zestien. Dusan Tadic scoorde hieruit de 1-1. Het gevaar van Twente bleef op de loer liggen. Een vlammend schot van Menig werd door Ajax-keeper André Onana ternauwernood gestopt. Tien minuten later ontsnapte Danilo aan de aandacht van de Ajax-defensie. Hij werkte de bal naast. Zeven minuten voor tijd sloeg Twente toe. Menig dribbelde vanaf de linkerflank naar binnen, snelde langs zijn directe tegenstander Sean Klaiber en plaatste de bal perfect in de verre hoek: 1-2. Klaas-Jan Huntelaar kreeg direct daarna een grote kans, maar mikte wild over. Voor Ajax komt met de nederlaag een einde aan een teleurstellende week. Dinsdag werd in de Champions League met 1-0 verloren van Liverpool en aanstaande woensdag zal er moeten gewonnen worden van Atalanta om te overwinteren in de Champions League.

Ajax – FC Twente 1-2 (0-1)

’22 Menig 0-1
’59 Tadic 1-1 (pen)
’84 Menig 1-2

Scheidsrechter: Lindhout
Gele kaarten: Gravenberch (Ajax)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Sean Klaiber, (/85 Klaas-Jan Huntelaar), Perr Schuurs, Daley Blind, Nico Tagliafico, (/55 Lisandro Martinez), Davy Klaassen, Zakaria Labyad, Ryan Gravenberch, Quincy Promes, Lassina Traoré, (/46 Brian Brobbey), Dusan Tadic

Opstelling FC Twente: Drommel, Ebuehi (/80 Hilgers), Pleguezuelo, Pierie, Smal, Brama, Roemeratoe, Ilic (/80 Bosch), Cerny (/80 Van Leeuwen), Danilo (/87 Jeremejeff), Menig (/90 Zerrouki)

Related posts