Eredivisie Cup: Ajax Vrouwen verslaan PSV Vrouwen na strafschoppen

De Ajax Vrouwen hebben in de tweede ronde van de Eredivisie Cup een mooi succes geboekt want vrijdagavond werden de vrouwen van PSV verslagen, al waren daar wel strafschoppen voor nodig. In de eerste helft kwamen de Ajax Vrouwen op voorsprong door Van den Bighelaar maar en minuut later was het alweer gelijk door een treffer van Kuijpers. Nog voor rust was het opnieuw Ajax dat scoorde uit een kopbal van Van der Gragt. In de tweede helft was het voornamelijk doelvrouw Lize Kop die Ajax in leven hield maar twee minuten voor tijd viel toch de 2-2. Strafschoppen moesten de beslissing brengen. Nikita Tomp, Van den Bighelaar, Kelly Zeeman en Eshly Bakker faalden namens Ajax niet vanaf elf meter. Omdat Lize Kop twee strafschoppen van PSV tegenhield, waren het toch de Ajax Vrouwen die als winnaar uit de strijd kwamen in Eindhoven.

Opstelling Ajax Vrouwen: Kop, Van der Gragt (46. Van Diemen), Doorn, Munstermann (73. Tromp), Van de Velde, Vonkova (46. Zeeman), L. Bakker, Van den Bighelaar, Lewerissa (66. E. Bakker), Pelova (66. Sabajo), De Sanders.