Live Liverpool – Ajax: Al het nieuws over deze wedstrijd. Volg de wedstrijd live via ons Twitter account en win!

Ajax speelt dinsdagavond in de groepsfase van de Champions League de uitwedstrijd tegen Liverpool. Volg de wedstrijd en de voorbeschouwing op ons eigen Twitteraccount en/of laat je reacties achter onder dit bericht. Tevens kun je weer een mooie tekening winnen van Henk Veen voor degene die de juiste eindstand via Twitter weet te voorspellen.

Karakteristieken
Ajax speelde in de historie slechts drie keer tegen Liverpool. In het seizoen 1966/1967 troffen beide elftallen elkaar in de toenmalige Europa Cup 1. Ajax won de thuiswedstrijd met 5-1 (de alom bekende mistwedstrijd) en speelde een week later met 2-2 gelijk in de return. In 2003 speelde Ajax een oefenwedstrijd tegen Liverpool en die eindigde in 0-0. Dit seizoen zijn beide elftallen aan elkaar gekoppeld in de groepsfase van de Champions League en de eerste wedstrijd in de Johan Cruijff Arena eindigde in een onverdiende 0-1 overwinning voor Liverpool.

Duitser Stieler aangewezen als arbiter
Tobias Stieler is door de UEFA aangesteld als arbiter bij deze wedstrijd. De Duitse arbiter krijgt assistentie van de grensrechters Mike Pickel en Christian Gittelmann. Bastian Dankert is aangesteld als VAR. Liverpool – Ajax begint dinsdagavond om 21:00 uur.

Ziekenboeg Liverpool overvol, Ajax op Kudus na compleet
Liverpool-manager Jürgen Klopp kan dinsdagavond geen beroep doen op James Milner, die afgelopen weekend een hamstringblessure heeft opgelopen. Voor Klopp is dat de zoveelste tegenvaller want ook Thiago Alcântara, Trent Alexander-Arnold, Naby Keïta, Virgil van Dijk en Xherdan Shaqiri missen het duel met Ajax. Voor trainer Erik ten Hag zijn er minder problemen want hij kan, op Mohammed Kudus na, beschikken over een fitte selectie.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts