Verweij streept Van Aanholt door en noemt Jetro Willems als optie voor Ajax

Nu Nicolás Tagliafico een nieuw Ajax-contract tot medio 2023 gaat tekenen, lijkt hij het seizoen hoe dan ook af te gaan maken bij Ajax. Clubwatcher Mike Verweij van De telegraaf verwacht dat de Argentijn na dit seizoen vertrekt uit Amsterdam. Patrick van Aanholt (foto) wordt genoemd als kandidaat om de Argentijn op te volgen, maar Verweij denkt aan een andere Nederlandse linksback namelijk Jetro Willems!

“Misschien wordt Jetro Willems een hele interessante speler”, aldus Verweij in een podcast van de krant. “Hij is komende zomer transfervrij. Overmars heeft een keer gezegd dat hij heel geïnteresseerd is in spelers van het Nederlands elftal. Ze zijn nu heel erg op de Zuid-Amerikaanse toer, maar ze willen toch een bepaald percentage Nederlandse spelers in het Ajax-elftal hebben.” De 26-jarige linksback, goed voor 22 interlands, heeft een aflopend contract bij Eintracht Frankfurt. De Duitse club verhuurde hem vorig seizoen aan Newcastle United, waar hij een zware knieblessure opliep.

Verweij denkt niet dat directeur spelerszaken Marc Overmars gaat proberen om Van Aanholt naar Ajax te halen. “Hij werd afgelopen zomer gewogen en niet goed genoeg bevonden”, stelt Verweij. “Misschien dat Van Aanholt de komende periode wel in beeld komt. Maar afgelopen zomer is hij in beeld geweest en toen werd hij niet goed genoeg bevonden. Dus het zou me verbazen als hij nu ineens wel goed genoeg wordt bevonden. Dat was hij niet, maar ik kijk er niet van op als dingen veranderen.”

Volgens Verweij is Tagliafico ‘heel selectief’ in zijn keuze voor een nieuwe club. Ajax zal na dit seizoen meewerken aan een transfer. “Er is een bedrag afgesproken, en ik weet het niet precies, maar dat zal weer om en nabij de twintig miljoen zijn. Overmars is zelf speler geweest en dat is in het voordeel van de speler. Hoewel Overmars een bikkelharde zakenman is, werkt hij gewoon mee als iemand iets heeft gedaan voor Ajax, zichzelf heeft bewezen en een bijdrage heeft geleverd aan de ontwikkeling van de club”, aldus Verweij.

Shop al je Ajax-kleding bij Bouds-Inn met de kortingscode en krijg 30% korting!

Related posts