Ajax boekt een eenvoudige zege tegen Emmen

Ajax heeft wederom een overwinning behaalt in de Eredivisie en deze keer werd FC Emmen met 0-5 verslagen. Daley Blind was niet wedstrijdfit daardoor mocht Lisandro Martínez in de basis beginnen. Nicolás Tagliafico en David Neres kregen rust waardoor ook Sean Klaiber en Antony mochten starten.

De eerste 10 minuten probeerde Emmen nog te voetballen door vroeg druk te zetten maar Ajax had al voor hetere vuren gestaan de afgelopen weken. Ajax liet veel sterker spel zien en dat resulteerde in de 20ste minuut een doelpunt van Davy Klaassen. Davy kreeg de bal van Lassina Traoré en schoot via het been van verdediger Araujo de bal met een prachtige boog over de doelman in de verre hoek (0-1). Davy gaf een kleine tien minuten later een net zo prachtige assist op Zakaria Labyad die in één beweging de bal in de touwen ramde (0-2). In de 38ste minuut gaf Antony een voorzet op Lassina Traoré die de 0-3 binnentikte waarmee de mannen met een goed gevoel aan de thee konden.

Met het oog op de komende wedstrijden besloot Erik ten Hag Lassina Traoré en Dusan Tadic rust te geven. Quincy Promes en Klaas-Jan Huntelaar werden het veld opgestuurd waarbij The Hunter de aanvoerdersband om de arm kreeg. Tien minuten later mochten ook Jurgen Ekkelenkamp en David Neres meedoen en konden Ryan Gravenberch en Antony onder de douche. Al deze personele wijzigingen maakte voor het spel van Ajax niets uit want de heren uit Amsterdam bleven oppermachtig. Doelman Wiedwald maakte een paar mooie reddingen en was voor Emmen de beste man. In de 69ste minuut moest hij toch weer een bal uit het net halen want Klaas-Jan Huntelaar rommelde de bal bijna het doel in maar het was Jurgen Ekkelenkamp die de bal de laatste zet gaf (0-4). Devyne Rensch  maakte vandaag zijn Eredivisiedebuut maar helaas tegen de gewoonte in scoorde hij niet.  In de 82ste minuut kon Quincy Promes zijn persoonlijke doelsaldo weer met één ophogen (0-5) en het leek er even op dat Klaas-Jan Huntelaar zijn 150ste Eredivisiegoal maakte maar deze goal werd afgekeurd. We nemen dus mooi drie punten terug naar Amsterdam en schrijven +5 bij ons doelsaldo.

 

Scoreverloop:

20’ Davy Klaassen 0-1
29’ Zakaria Labyad 0-2
38’ Lassina Traore 0-3
69’ Jurgen Ekkelenkamp 0-4
82’ Quincy Promes 0-5

Opstelling FC Emmen: Wiedwald; Bijl, Araujo, Van Rhijn, Cavlan; Laursen, Tibbling, Veendorp; Chacon, Jansen (46′ Avdijaj), De Leeuw

Opstelling Ajax: Onana; Klaiber, Schuurs, Martínez, Mazraoui (72′ Rensch); Klaassen, Labyad, Gravenberch (58′ Ekkelenkamp); Antony (58′  Neres), Traoré (46′ Huntelaar), Tadic (46′ Promes)

Gele kaarten: Sean Klaiber (Ajax)

Related posts