Liverpool bewijst Ajax slechte dienst door 0-2 verlies tegen Atalanta

Ajax won woensdagavond met 3-1 van FC Midtjylland maar kreeg na afloop te horen dat Liverpool de thuiswedstrijd tegen Atalanta met 0-2 had verloren. Hierdoor staat Ajax nu net als Atalanta op zeven punten en staat Liverpool nog steeds eerste met negen punten. 

Volgende week reist Ajax af naar Liverpool en speelt Atalanta tegen FC Midtjylland. Ongeacht de uitslagen van deze twee wedstrijden zal de beslissing op 9 december vallen wanneer Ajax het Italiaanse Atalanta ontvangt. Bij winst zal Ajax definitief overwinteren in de Champions League aangezien het onderling resultaat dan doorslaggevend is. Wel is Ajax door de overwinning op FC Midtjylland al zeker van Europa League na de winterstop. Doelpuntenmaker Ryan Gravenberch blijft in ieder geval positief. ‘Als Liverpool de punten had gepakt, zouden wij nu alleen tweede staan. Het maakt niet uit, nu moeten wij uit bij Liverpool laten zien dat we daar ook kunnen winnen. Als je twee keer wint, ben je groepswinnaar!’.

Related posts