Ten Hag: ‘We zullen aan de bal vele malen beter moeten zijn; Veld geen excuus’

Ajax speelt woensdagavond het tweede groepsduel in de Champions League tegen FC Midtjylland en kan, op uitzondering van Kudus na (zie bericht) beschikken over een volledig fitte selectie. Ajax won het uitduel in Denemarken met 1-2 weliswaar maar wist allerminst te overtuigen tijdens die wedstrijd. erik ten Hag beseft dat zijn ploeg woensdag in eigen huis beter zal moeten. “We zullen aan de bal vele malen beter moeten zijn”, aldus Ten Hag tijdens de persconferentie vanmiddag voorafgaand aan het duel tegen de Denen. “De eerste twintig minuten tegen Midtjylland deden we het eigenlijk perfect en scoorden we ook twee goede goals”, doelt de oefenmeester op de snelle openingstreffers van Antony en Dusan Tadic. “Daarna waren we aan de bal gewoon slecht in ons positiespel. Dat kan een keer gebeuren. Dat hebben we daarna denk ik goed opgepakt, bijvoorbeeld bij FC Utrecht (0-3 winst).”

Het veld in de Johan Cruijff ArenA blijft een zorgenkindje, maar dat mag volgens Ten Hag geen excuus zijn. “Wij hebben gewoon een goed veld nodig om te winnen. Maar ook als we geen goed veld hebben, moeten wij nog steeds winnen, dus dan zullen we andere wegen moeten vinden om dat te doen. Het veld mag nooit een excuus zijn, dat hebben we zelf in de hand. Wij moeten een weg vinden om uiteindelijk die winst binnen te slepen.”

Related posts