Sherida Spitse tekent bij Ajax Vrouwen

Sherida Spitse komt vanaf 1 januari 20201 de Ajax Vrouwen versterken, zo meldt Ajax via de officiële website. De dertigjarige middenveldster van de Oranje Leeuwinnen tekent een contract tot en met 30 juni 2022. Spitse komt over van het Noorse Vålerenga IF. ‘De reden om voor Ajax te kiezen, was omdat we niet meer honderd procent gelukkig waren in het buitenland. Vervolgens kwam deze optie voorbij. Ik ben zelf altijd fan van Ajax geweest. Om dan nu zelf het shirt te gaan dragen, is hartstikke mooi’, aldus Spitse.

Ook manager van de Ajax vrouwen Daphne Koster is blij met het aantrekken van Spitse. ‘Ik ken bijna geen speelster die zo’n goede trap heeft. Het rendement van Sherida is zó hoog. Dan mag je van geluk spreken als je zo’n speelster straks in je team hebt. Langzamerhand begint het team steeds meer vorm te krijgen’, gaat Koster verder. ‘De komst van Stefanie van der Gragt afgelopen zomer gaf al een enorme boost. Als je het hebt over karakters in je elftal, dan horen Stefanie en Sherida wel in dat rijtje thuis.’

Related posts