Schuurs wees Liverpool en PSV af en koos bewust voor Ajax

Perr Schuurs verruilde in 2018 Fortuna Sittard voor Ajax. Inmiddels heeft hij zich opgewerkt tot vaste basisspeler. Het had echter weinig gescheeld of Schuurs had niet bij Ajax gespeeld maar bij Liverpool, zo verteld de Limburger tegenover Voetbal International. Schuurs kon bij de Engelse ploeg een miljoenencontract tekenen, maar koos bewust voor Ajax.

Voordat de verdediger bij Ajax tekende, ging hij op stagebezoek bij Liverpool. Indien Schuurs zijn ja-woord had gegeven aan de huidig kampioen van Engeland, was hij direct na zijn handtekening miljonair geweest. Voor Schuurs speelde dit echter geen rol in zijn keuze. Hij plande zijn carrière zorgvuldig; ijn tijd zou nog komen.

Ook PSV had interesse, zo verteld Schuurs. Schuurs kreeg in Eindhoven een rondleiding op het sportcomplex en ging in gesprek met Marcel Brands (voormalig technisch manager van PSV) en Philip Cocu (voormalig coach van PSV). Tijdens die gesprekken komen, toevallig of niet, ook  oud-voetballers als Mark van Bommel, Kevin Hofland en Ruud Hesp binnenlopen. Schuurs is enthousiast, maar moet nog op bezoek in Amsterdam.

Bij Ajax heeft de verdediger alleen een gesprek met Marc Overmars. ‘Zo, Perr, vertel eens, wie is in jouw ogen een goede speler in de Eerste Divisie?’, vraagt de technisch directeur losjes. Het gesprek is informeel en er zijn geen clubiconen die toevallig binnen komen lopen. Waar moeder Monique vanwege de reisafstand nog stiekem hoopt op PSV, kiest Perr op gevoel voor Ajax. De losse benadering past hem wel.

Related posts