KNVB zet amateurclubs uit bekertoernooi, Ajax wellicht vrijgeloot voor tweede ronde

De KNVB heeft de amateurclubs die nog actief waren in het bekertoernooi uitgesloten vanwege de coronacrisis. De amateurclubs kunnen op geen enkele manier normaal trainen, laat staan een wedstrijd spelen. Door deze beslissing zijn er nu nog 23 profclubs in de race voor de beker en volgt zaterdagavond de loting.

De 26 clubs uit het amateurvoetbal die nog in het toernooi zaten zullen financieel gecompenseerd worden en worden toegelaten tot het toernooi van volgend seizoen. Om zoals gebruikelijk zestien clubs in de achtste finales over te houden, kiest de KNVB ervoor om bij de loting voor de tweede ronde zeven wedstrijden in te plannen en negen clubs vrij te stellen. Die plaatsen zich dus rechtstreeks voor de achtste finales zonder in actie te hoeven komen. Er bestaat dus een kans dat Ajax zich automatisch plaatst voor de achtste finale. Bij de loting gaan alle 23 ploegen in één pot en maken evenveel kans om uitgeloot te worden.

Related posts