Ajax probleemloos langs FC Utrecht: 0-3

Ajax heeft de altijd lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht winnend afgesloten. De thuisploeg kon het Ajax geen moment lastig maken en Davy Klaassen, Dusan Tadic en Quincy Promes zorgden uiteindelijk voor de doelpunten.

FC Utrecht heeft een moeizaam begin van de competitie en nadat afgelopen week trainer Van den Brom vertrok naar Racing Genk hoopte men in de Domstad natuurlijk op het zogenaamde schrikeffect, maar de assistenten René Hake en Rick Kruys weten na vandaag ook dat er nog veel werk aan de winkel is. Ajax zette de thuisploeg direct onder druk en het was Labyad die na een kleine twintig minuten de score had moeten openen maar hij vond de uitgestoken voet van doelman Maarten Paes. Niet veel later knalde Tadic de bal op de onderkant van de lat maar de voorsprong bleef uit. Vlak voor rust greep Antony naar zijn bovenbeen en met een op het oog hamstringblessure liet hij zich in de rust vervangen door David Neres.

In de tweede helft kreeg Kerk een grote kans op de 1-0 maar hij kwam niet goed uit met zijn passen en de bal verdween over het doel van Onana. Aan de andere kant was het wel raak want nadat Labyad de bal slim doorspeelde op Klaassen haalde de teruggekeerde Ajacied verwoestend uit en bracht hij Ajax op voorsprong. In de 70ste minuut werd de wedstrijd beslist nadat Traore ten val werd gebracht in de zestien. Dusan Tadic liet deze kans niet onbenut en schoot de penalty feilloos binnen. In de slotfase kon invaller Promes zelfs nog 0-3 maken. Een pass van Klaassen werd fraai gecontroleerd, waarna hij in de rebound van een mislukte voorzet de bal ineens zomaar onder Paes kon schuiven. Het was meteen ook de eindstand.

FC Utrecht – Ajax 0-3 (0-0)

’62 Klaassen 0-1
’71 Tadic 0-2 (pen)
’90 Promes 0-3

Scheidsrechter: Kuipers
Toeschouwers: 0
Gele kaarten: Tadic (Ajax)

Opstelling FC Utrecht:  Paes; Van der Maarel, St. Jago, Hoogma, (/81 Dalmau), Warmerdam; Maher, Van Overeem, (/72 Boussaid), Gustafson; Kerk, Mahi, (/72 Sylla), Elia (/67 Van de Streek)

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, (/88 Sean Klaiber), Perr Schuurs, Daley Blind, Nico Tagliafico, Davy Klaassen, Zakaria Labyad, (/73 Quincy Promes), Ryan Gravenberch, Antony, (/46 David Neres), Lassina Traore, (/73 Edson Alvarez), Dusan Tadic

Related posts