Ten Hag: ‘Vanochtend is er weer getest; we wachten de uitslagen maar weer af’

Erik ten Hag kan richting het uitduel met FC Utrecht beschikken over  een vrijwel complete spelersgroep . Alleen Mohammed Kudus ontbreekt, al weet Ten Hag ook dat de uitslagen van de coronatesten nog roet in het eten kunnen gooien. “Na afgelopen dinsdag is er niets veranderd. We zijn vanochtend (vrijdagochtend, red.) getest, dus we moeten de uitslagen afwachten”, aldus Ten Hag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het duel van zondag.  Afgelopen maandag werden ineens veel spelers van Ajax positief getest, terwijl uiteindelijk iedere speler mee kon doen tegen FC Midtjylland. Hoe kon dit gebeuren? ‘In die zin is het duidelijk dat het waarschijnlijk om resultaten ging die niet juist waren’, aldus Ten Hag.

Veel vragen over die testen tijdens de persconferentie. Ten Hag snapt ook niet hoe het kan. ‘Dat het met restricties en met hobbels onderweg gaat moet je voor lief nemen. Het is mijn job als manager om koel naar zo’n situatie te kijken. Vanaf het begin af aan weet ik dat er geen enkele organisatie er niet vatbaar voor is. Het kan iedereen overkomen’. Vandaag werd bekend dat zowel Ajax als Midtjylland de UEFA om opheldering gaan vragen.

Volgens Ten Hag is Kudus inmiddels geopereerd. ‘Dat is goed gegaan, meer kan ik er niet over zeggen. Hij is begonnen aan zijn revalidatietraject. We moeten hem de tijd geven en zorgvuldig begeleiden’, aldus Ten Hag, die vol optimisme uitkijkt naar het duel tegen Utrecht. ‘Het elftal is nog fris. Vanochtend hebben we uitstekend getraind en de spelers maakten een enorm gretige indruk.’

Related posts