Onana, Tadić en Gravenberch alsnog naar Denemarken; Klaassen en Stekelenburg wel positief

Vanmiddag kwam het bericht dat meerdere Ajax-spelers positief getest waren op corona en niet met Ajax mochten afreizen naar Denemarken voor het duel tegen FC Midtjylland van dinsdagavond. André Onana, Dusan Tadić en Ryan Gravenberch zijn maandagavond alsnog afgereisd naar Denemarken. Het is nog niet zeker dat de drie Ajacieden dinsdag ook daadwerkelijk in actie mogen komen. Volgens zowel Voetbal International als De Telegraaf worden Onana, Tadić en Gravenberch morgenochtend nogmaals getest op het coronavirus. Als deze test negatief is, mogen de Ajacieden dinsdagavond alsnog spelen. Davy Klaassen, Zakaria Labyad en Maarten Stekelenburg zijn wel  in Nederland achtergebleven en komen tegen FC Midtjylland sowieso niet in actie. Of zij besmet zijn met het coronavirus maakt Ajax wegens privacyredenen niet bekend.

Het plotselinge vertrek van de Ajax-spelers was een nieuw hoofdstuk in de soap die zich de hele dag op De Toekomst afspeelde. De medische staf schrok toen in totaal elf spelers van Ajax 1 en Jong Ajax positief testten op Covid-19. Vooral de positieve tests van Onana, Tadic en Gravenberch deden de wenkbrauwen fronsen, omdat zij eerder al corona hadden gehad. Ajax, dat uiteindelijk met zeventien man naar Midtjylland vertrok, vermoedt dat er bij hen restanten van het virus zijn aangetroffen, waardoor bij de UEFA test alle alarmbellen afgingen. Ten Hag zei tijdens de persconferentie al dat sommige van de positief geteste spelers in Nederland (en vorige week in Italië) gewoon mocht voetballen.

Maarten Stekelenburg en Davy Klaassen zijn wel in Nederland achtergebleven. Zij kregen volgens De Telegraaf voor de eerste keer een positieve uitslag en mogen sowieso niet spelen.

Related posts

1 Comment

  1. EugAjax

    Blijven bizarre tijden. Zo heb je vrijwel fitte selectie dan in 1 keer 11 spelers corona en dan toch paar weer niet….

    Er is maar 1 ding belangrijk vanavond en dat is die drie punten mee naar Amsterdam.

    Wordt al lastig genoeg aangezien de Denen hun sterkste punt de counter is..

    En Ajax nogal eens naïef aanvalt en slordig verdedigt.

Comments are closed.