Ajax schiet uit startblokken, zakt ver terug, maar wint wel van Midtjylland: 1-2

Ajax heeft goede zaken gedaan met het oog op overwintering in de Champions League door op bezoek bij het Deense FC Midtjylland met 1-2 te winnen. Daarmee staat de club na drie speelronden op de tweede plaats in Groep D. Concurrent Atalanta verloor in eigen huis namelijk dik van Liverpool (0-5), waardoor Ajax de tweede plaats nu op doelsaldo in handen heeft.

Ajax had door alle positieve en negatieve coronatesten een uiterst bizarre voorbereiding, maar toen het eenmaal dinsdagavond 21.00 uur was, waren bijna alle vertrouwde gezichten van de partij. Doelman André Onana, aanvoerder Dusan Tadic en Ryan Gravenberch startten ’gewoon’ in de basis, terwijl de in allerlijl ingevlogen Davy Klaassen en Maarten Stekelenburg op de reservebank zaten.

Ajax schoot uit de startblokken. Antony bracht Ajax al binnen een minuut aan de leiding. Tadic controleerde een harde pass van Quincy Promes knap en legde breed op Antony. De Braziliaan kapte zich vrij en schoot de 0-1 in de lange hoek. Binnen het kwartier was het zelfs al 0-2, nadat doelman Mikkel Andersen een terugspeelbal had opgepakt. Tadic wist met dat buitenkansje wel raak en schoot knap de 0-2 uit de indirecte vrije trap hoog in de touwen.

Ajax zakte vervolgens qua niveau verschrikkelijk ver terug. Nadat voormalig SC Heerenveen-speler Anders Dreyer vijf minuten na de goal van Tadic al de 1-2 binnen schoot en daarna ook nog twee keer dicht bij de 2-2 was leek Ajax helemaal het spoor bijster. Ook een kopbal van Erik Sviatchenko en een pegel van Awer Mabil (redding Onana) leverden de thuisclub geen goal op.

Na rust kwam Midtjylland niet meer zo gevaarlijk voor de dag als in het tweede deel van de eerste helft, maar kwam Ajax ook niet meer tot veel kansen. Daarvoor was de ploeg veel te slordig in de pasing en werden veel te veel duels verloren. Met name Quincy Promes behaalde een bedenkelijk niveau. Antony leek toch nog de 1-3 aan te tekenen, maar na interventie van de videoscheidsrechter werd de goal afgekeurd wegens buitenspel.

Het bleef daardoor bij 1-2 en daarmee kwam een eind aan ’de eerste helft’ van de groepsfase van de Champions League voor Ajax. Over drie weken, op 25 november, vervolgt Ajax het toernooi met de thuiswedstrijd tegen Midtjylland.

Ondanks alle corona-test ophef was Onana toch gewoon van de partij

En Gravenberch en deze Tadic ook

Zelfs Klaassen was nog op het laatst ingevlogen

De basiself

Amper één minuut gespeeld: 0-1 Antony!

Dat is al vroeg juichen

En binnen het kwartier ligt de 2e er in van Tadic

Daarna zakte Ajax ver terug zien ook dit groepje gemaskerde toeschouwers op de tribune

FC Midtjylland-Ajax 1-2 (1-2)
1. Antony 0-1
13. Dusan Tadić 0-2
18. Anders Dreyer1-2

Opstelling FC Midtjylland:
Andersen; Andersson (64.Cools), Sviatchenko, Scholz, Paulinho; Onyeka, Cajuste (81.Evander); Dreyer (75.Kraev), Sisto, Mabil; Kaba (81.Vibe).

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui (77.Klaiber), Schuurs (62.Álvarez), Martínez, Tagliafico; Gravenberch, Blind, Ekkelenkamp (46.Klaassen); Antony (90.Traoré), Tadić, Promes.

Related posts